Vizite de rang înalt în Moldova. Preşedintele Ucrainei şi cel al Poloniei au ajuns la Chişinău (FOTO)

Embed:

(UPDATE 09:20) Şi preşedintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a ajuns la Reşedinţa de Stat, unde este întâmpinat de preşedintele Nicolae Timofti. Şi oficialul ucrainean a fost primit cu pâine şi sare, dar şi cu onoruri militare.

(UPDATE 09:08) Preşedintele Poloniei, Bronisław Komorowski, a fost întâmpinat la Reşedinţa de Stat de şeful statului, Nicolae Timofti. Oficialul polonez a fost primit cu onoruri militare în cadrul unei ceremonii oficiale. Bronisław Komorowski a mai fost în Moldova în 2012.

(UPDATE 08:58) Preşedintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a sosit la Chişinău. Aceasta este prima vizită a oficialului ucrainean în ţara noastră.

(UPDATE 08:42) Preşedintele Poloniei, Bronisław Komorowski, a aterizat pe aeroportul din Chişinău.

(07:32) Doi preşedinţi de ţară, președintele Poloniei, Bronisław Komorowski, și cel al Ucrainei, Petro Poroșenko, au ales să vină în Moldova în aceeaşi zi.

Vizita are o importanţă simbolică aparte, în contextul crizei regionale, dar şi a alegerilor parlamentare din ţara noastră, care ar urma să stabilească definitiv vectorul extern de dezvoltare.

Astfel, pe mai multe străzi din centrul capitalei vor fi restricții de circulație. Asta pentru că poliţia va lua măsuri sporite de securitate, în timpul vizitei celor doi oficiali care sunt aşteptaţi în ţara noastră.

Traficul rutier va fi restricţionat în preajma Reședinței de Stat, adică pe străzile București şi 31 August,între străzile Nicolae Iorga și Maria Cebotari, dar și pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt și pe strada 31 August, între Petru Movilă și Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni.

Nici pietonii nu vor avea acces în perimetrul străzilor Mitropolit Gavril Bănulescu-Bodoni, Bucureşti şi Maria Cebotari, dar şi pe bulevardul Ștefan cel Mare. De asemenea, circulația va fi sistată și pe unele porțiuni ale străzilor Iuri Gagarin, Pușkin și Independenței din orașul Bălți.

Conducătorii auto sunt îndemnaţi să se conformeze indicaţiilor inspectorilor de patrulare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu