Vizita vicepremierului Iurie Leancă la Berlin: Obiectivul de integrare europeană rămâne a fi unul fundamental pentru viitorul Republicii Moldova

Embed:
Parcursul european al Republicii Moldova nu poate fi periclitat de problemele actuale. Acesta este mesajul mai multor oficiali germani transmis vicepremierului Iurie Leancă, în cadrul unei vizite efectuate la Berlin. Oficialul moldovean a făcut totalurile întrevederilor şi s-a arătat convins că Moldova rămâne pe agenda priorităților politicii externe germane.

"Obiectivul de integrare europeană rămâne a fi unul fundamental pentru viitorul Republicii Moldova. Din păcate în luptele noastre interne politice, uneori uităm de acest lucru şi uneori nu prea se observă că Guvernul nu doar că este extrem de focalizat pe acest subiect, dar depune eforturi conjugate Apropo, la Berlin există suficientă înţelegere a realităţii din Republica Moldova şi suficientă preocupare şi interes", a spus Iurie Leancă, preşedinte PPE.

Iurie Leancă a mai declarat că în curând va fi anunţată data desfăşurării şedinţei comune a guvernelor de la Chişinău şi Bucureşti. În cadrul acesteia vor fi discutate mai multe proiecte. Printre acestea se numără construcţia unui pod rutier peste Prut în regiunea oraşului Ungheni, acordarea unui supliment financiar din partea statului român pentru moldovenii care au o pensie mai mică de 1500 lei şi crearea Uniunii lingvistice interstatale.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu