Vizită oficială la Comrat: Premierul Pavel Filip a discutat cu liderii din Găgăuzia despre problemele social-economice din regiune

Embed:

Premierul Pavel Filip a efectuat astăzi o vizită oficială la Comrat. Şeful Guvernului a discutat cu liderii din Găgăuzia despre problemele social-economice din regiune, inclusiv în ceea ce priveşte relaţiile cu autorităţile centrale, dar şi despre proiectele de dezvoltare aflate în derulare. În cadrul vizitei, şeful Executivului a participat la inaugurarea drumului care leagă satele Ferapontievca-Avdarma. 

Decizia de a renova drumul a fost luată în cadrul şedinţei Guvernului care a avut loc în satul Avdarma în luna martie a anului trecut. Localnicii spun că aşteptau de mult această renovare.

" Îmi era frică, în special iarna, erau foarte multe gropi. Chiar ieri am fost la Comrat şi este foarte bine, nici nu-mi venea să cred."

"Înainte de aceasta, drumul era într-o situaţie deplorabilă, l-au făcut practic din nou. "

Proiectul a costat 28 de milioane de lei. Premierul Pavel Filip a promis că va Guvernul va continua să implementeze şi alte proiecte în regiune.

"Acest drum a fost unul dintre obiectivele guvernării. Vreau să le mulţumesc celor care au depus efort şi suflet pentru a-l realizat. Guvernarea a făcut totul ca oamenii să trăiască foarte bine.", a declarat Premierul Pavel Filip.

"Sunt fericită că, în februarie, premierul a fost învestit, iar în martie, la doar o lună distanţă, el a susţinut iniţiativa noastră şi a venit împreună cu întregul Guvern în Găgăuzia. Până atunci, o asemenea şedinţă, cu toată conducerea de la Chişinău, nu a fost organizată în istoria Moldovei.", a zis Irina Vlah, başcanul Găgăuziei.

"Astăzi, nu doar locuitorii din Avdarma se bucură, dar şi toţi oamenii din Găgăuzia, pentru că Avdarma merge înainte. În mod sigur, mult mai mulţi prieteni vor fi aici, acesta este începutul dezvoltării turismului Găgăuziei.", a spus Nicolai Dudoglu, deputat PDM.

În cadrul vizitei sale în autonomia găgăuză, premierul Pavel Filip a ţinut un discurs în faţa autorităţilor locale, care a durat peste două ore. Printre subiectele abordate se numără reforma guvernului, situaţia în sistemul bancar, reforma pensiilor şi studierea limbii române în regiune.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu