Vizita lui Vlad Plahotniuc în Statele Unite, semnal clar de susținere a Moldovei

Embed:

Vizita prim-vicepreşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc în Statele Unite ale Americii va impulsiona dialogul cu Fondul Monetar Internaţional pentru semnarea unui nou acord, dar și va atrage noi investiţii americane în țara noastră. De această părere sunt experţii de la Chişinău, care mai vorbesc şi despre faptul că întrevederea cu adjunctul Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, reprezintă un semnal clar că SUA susţine procesele de modernizare a Moldovei. 

Analiștii vorbesc despre faptul că SUA sunt interesate de securitatea şi siguranţa din regiune, inclusiv de dezvoltarea ţării noastre.

"Vizita în Statele Unite v-a impulsiona, în primul rând, discuţia Republicii Moldova cu Fondul Monetar Internaţional. Americanii sunt interesaţi, în cea mai mare parte, de securitatea în această regiune, stabilitate şi parcursul democratic a acestei ţări. Rezultatele acestei vizite vor fi în primul rând o deschidere a perspectivei investiţiilor americane", a declarat Sergiu Ostaf, director CREDO. 

La fel, experţii susţin că primul pas al Statele Unite în dialogul cu ţara noastră l-au făcut în luna ianuarie, când a fost învestit Guvernul Filip. Iar acum se doreşte aprofundarea relaţiilor cu Moldova, prin prisma implementarii reformelor.

"Reprezintă cel de-al doilea pas pe care l-a întreprins Washington-ul în raport cu Republica Moldova. Această selecţie făcută de Washington şi anume vizita dl Plahotniuc şi nu a altui oficial în SUA demonstrează că americanii au identificat persoana cea mai puternică politic. Reprezintă nişte semnale clare că Washingtonul va dori să colaboreze în continuare cu ţara noastră ", a declarat pentru Publika TV, Corneliu Ciurea, expert IDIS Viitorul. 

Prim-vicepreşedintele PDM și coordonator executiv al consiliului coaliției de guvernare, Vlad Plahotniuc se află zilele aceastea într-o vizită de lucru în SUA, la invitaţia Consiliului Atlantic. Vizita sa va continua cu întâlniri cu oficiali americani, întrevederi cu reprezentanţi ai societăţii civile, dar şi cu potenţiali investitori americani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu