Vizita lui Rogozin la Chișinău, întâmpinată cu proteste: să vină în Moldova nu ca pe teritoriul lor

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin aşa şi nu a mai ajuns la Chişinău. Acesta urma să vină în ţara noastră cu un avion de pe cursa Moscova-Chişinău, care a decolat la ora 10:00 dimineaţa. Aeronava a făcut mai multe cercuri înainte de ajunge în România, iar în jurul orei 15 s-a întors în Rusia. Autorităţile de la Bucureşti i-au interzis oficialului rus să survoleze spaţiul aerian român pentru că acesta are interdicție de a intra în Uniunea Europeană. Rogozin, la rândul său, i-a ameninţat cu răsplată

Imaginile de pe radare, din care se vede cum avionul, la bordul căruia se află vicepremierul rus Dmitri Rogozin au devenit virale pe internet. Internauţii au făcut mai multe glume pe seama oficialului de la Moscova, care a făcut calea întoarsă.

Între timp, veteranii conflictului de la Nistru au organizat un protest în faţa Aeroportului din Chişinău. Aceştia au cerut ca oficialul rus să fie declarat persona non grata în Moldova şi să plece acasă.

"Am fost umiliţi de către Rogozin, de către aşa zisul Preşedinte, Gubernatorul Basarabiei numit de poarta mushălească. Avem o sarcină să păzim frontiera de stat ca duşmanii ţării să nu intre în ţară", a spus  fostul viceministru de Interne, Ghenadie Cosovan.

Protestatarii susțin că vizita lui Rogozin la Chișinău nu este una binevenită, întrucât acesta nu manifestă respect față de națiunea noastră.

"El a luptat contra noastră şi a ucis oameni, băieţi de-ai noştri. Noi vrem să fim ţară independentă, să fie Europa şi gata."

"Vom fi întotdeauna bucuroşi de turiștii ruși, dar ei nu trebuie să ne considere robii săi. Să vină în Moldova nu ca pe teritoriul lor, dar să ne perceapă ca pe o ţară independentă și să ne respecte."

Reacţia lui Rogozin nu s-a lăsat aşteptată. Acesta a ameninţat pe o reţea de socializare autorităţile din România. El a scris pe pagina sa de twitter că autorităţile de la Bucureşti au pus în pericol viaţa pasagerilor. Acesta mai spune că avionului i-a ajuns combustibil doar până în oraşul Minsk, unde el acum se află.

Ieri seara, Deputatului rus Pavel Şperov şi unui grup de artişti de la Moscova le-a fost interzisă intrarea în Moldova. Interpreţii şi demnitarul au fost întorşi acasă, chiar de pe Aeroportul din Chişinău. Ei urmau să participe la Bender la ceremonia dedicată celor 25 de ani de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii la Nistru, organizată de separatişti. Ambasada Rusiei la Chişinău a transmis că încearcă să clarifice această situaţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu