VIZITĂ ISTORICĂ! Papa Francisc, întâmpinat de Obama şi mii de oameni la Casa Albă (VIDEO)

Embed:

Papa Francisc a sosit în SUA, într-o vizită oficială, el fiind primit la Washington de liderul de la Casa Albă, Barack Obama. Suveranul Pontif a fost aşteptat la Casa Albă de un număr impresionant de invitaţi, aproximativ 15.000 de invitaţi, iar întâlnirea sa cu Barack Obama, cu soţia sa Michelle şi cu vicepreşedintele Joe Biden a fost una destul de degajată, în ciuda cadrului oficial, scrie rtv.net.

Barack Obama şi-a declarat admiraţia nemărginită pentru Papa Francisc şi chiar l-a întâmpinat pe acesta pe pista aeroportului, în ciuda faptului că este protestant.

Întâlnire istorică. Barack Obama l-a primit la Casa Albă pe Papa Francisc 127

Papa Francisc se află pentru prima oară în viaţa sa pe pământ american. Casa Albă a dat asigurări că vizita Suveranului Pontif nu are niciun scop politic.

"Obiectivul acestei întâlniri este să le ofere celor doi ocazia să discute despre valorile lor comune. Va exista suficient timp pentru politică în celelalte 364 de zile ale anului", a declarat Josh Earnest, un purtător de cuvânt al lui Obama. 

Papa Francisc este al treilea suveran pontif care ajunge la Casa Albă, după Ioan Paul al II-lea, primit de Jimmy Carter în 1979, şi Benedict al XVI-lea, primit de George W. Bush în 2008.

Joi, Papa Francisc se va adresa Congresului american - o premieră în istoria SUA -, prilej cu care va pleda pentru apropierea dintre Washington şi Havana ţi în favoarea unui angajament hotărât în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Suveran Pontif se va afla în SUA până la sfârşitul săptămânii, când va ţine un discurs la Adunarea Generală a ONU.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu