Vizită istorică în Maroc. Papa Francisc s-a întâlnit cu regele Mohamed al VI-lea

Embed:
Papa Francisc se află în Maroc pentru o vizită de două zile. Suveranul a fost întâmpinat pe aeroportul din Rabat de către regele Mohamed al Şaselea cu lapte şi migdale, potrivit tradiţiei. Cei doi au semnat un apel comun în care solicită ca Ierusalimul să rămână un spațiu de întâlnire al tuturor religiilor și un simbol de coexistență pașnică, în care se cultivă respectul reciproc și dialogul.

Programul Papei a inclus şi o întâlnire cu un grup de emigranţi africani. Câţiva copii i-au pregătit un număr artistic.

În timpul discursului său, Suveranul a îndemnat oamenii să-şi schimbe atitudinea faţă de emigranţi, să le respecte drepturile şi demnitatea.

"Milioane de refugiaţi şi emigranţi caută protecţie internaţională, ca să nu mai vorbim de victimele traficului uman şi ale diferitelor forme de sclavie care sunt apanajul grupărilor de crimă organizată", a spus Papa Francisc, capul Bisericii Catolice. 

Şeful bisericii catolice, însoţit de suveranul marocan, a plecat ulterior la o şcoală din Rabat. Cortegiul a fost întâmpinat cu onoruri militare.

"Suntem foarte bucuroşi să-i primim aici pe Papa Francisc şi pe Majestatea Sa. Excludem orice formă de extremism. Ne dorim ca musulmanii şi creştinii să fie uniţi."

Ulterior, suveranul a vizitat un azil de bătrâni şi o catedrală, unde a făcut o baie de mulţime. Credincioşii l-au întâmpinat cu aplauze, iar unii norocoşi au dat mâna cu Papa sau au fost binecuvântaţi.

Papa Francisc este cel de-al doilea suveran pontif care vizitează Marocul. Prima vizită a fost efectuată de Papa Ioan Paul al Doilea în august 1985.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu