Vizita deputaţilor PSRM la Moscova, criticată dur la Chişinău: E o trădare de ţară

Embed:

Vizita la Moscova a celor 25 de deputați ai fracțiunii socialiștilor, care urmează să aibă întrevederi cu reprezentanţi ai Dumei de Stat, inclusiv cu preşedintele ei, Serghei Narîşkin, este criticată la Chişinău. Invitați la emisiunea Țara lui Dogaru, unii analişti şi oameni politici au calificat-o drept "trădare de țară".

"În toți acești 23 de ani partea estică ce ne-a oferit? Ne-a oferit vreodată o susținere? Pe banii cui facem drumurile, pe banii cui facem restructurările? În mare parte se face pe bani europeni. Suntem o țară europeană și trebuie să mergem în tandem cu alte țări europene să modernizăm țara", a zis vicepreşedinta PNL, Alexandra Can.

"E o problemă destul de mare atunci când partidele politice, partidele parlamentare deja folosesc Republica Moldova ca monedă de schimb. Este o chestiune jalnică pentru că în felul acesta clasa politică demonstrează că nu crede în această țară, că nu dorește un viitor acestei țări. Este gata să schimbe oricare interes național doar pe interes propriu", a declarat secretarul general al PSDM, Sergiu Coropceanu.

La rândul lor, comentatorii politici se întreabă cine a finanțat plecarea fracțiunii parlamentare în capitala Rusiei.

"Au plecat 25, cine le-a acoperit aceste cheltuieli? Cine le asigură diurna sau cazarea? Ședința Parlamentului probabil mâine sau poimâne va fi, această fracțiune va fi prezentă în Parlament sau nu? Această fracțiune își justifică salariul pe care îl primește?", a spus comentatorul politic Vasile Croitoru.

"Domnul Dodon a contribuit la acel blocaj al produselor moldovenești pe piața Federației Ruse, dacă e adevărat ceea ce au spus politicienii moldoveni, și a fost o lovitură foarte gravă pentru agricultura moldovenească, atunci el trebuie tras la răspundere inclusiv penală și adiministrativă", a enunţat analistul Roman Mihăieş.

Vizita socialiștilor are loc la invitaţia liderului Partidului "Spravedlivaia Rossia", Serghei Mironov. Deputaţii vor reveni în ţară în data de 30 ianuarie. Într-un comunicat de presă, formaţiunea condusă de Igor Dodon menţionează că este pentru dată în istoria ţării, de la proclamarea independenţei, când o fracţiune parlamentară efectuează incorpore o vizită la un asemenea nivel în Federaţia Rusă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu