Vizită de adio a ambasadorului României la Ministerul Apărării. Ce distincţie a primit Marius Lazurca

Ministrul Apărării Anatol Șalaru și-a exprimat recunoștința pentru suportul oferit din partea României pentru Republica Moldova în reformarea Armatei Naționale, în cadrul unei vizite de adio a ambasadorului Marius Lazurca.

Evoluția raporturilor bilaterale între cele două ministere, pașii concreți în crearea oficiului de legătură NATO la Chișinău și situația regională au fost subiectele centrale ale discuției dintre cei doi oficiali.

Anatol Șalaru a subliniat contribuția României ca stat lider în proiectul de distrugere a pesticidelor și a produselor chimice periculoase de pe teritoriul Republicii Moldova și a exprimat speranța că acest proiect va continua.

La rândul său, ambasadorul Marius Lazurca a subliniat importanța proiectului NATO de distrugere a pesticidelor, considerat a fi unul dintre cele mai importante realizări din ultima perioadă.

Marius Lazurca a menționat disponibilitatea României de a susține Republica Moldova în crearea Oficiului de legătură NATO, acesta fiind apreciat un pas important în procesul de reformare al Armatei Naționale.

În semn de recunoștință pentru implicare activă și susținere, ministrul Anatol Șalaru i-a acordat lui Marius Lazurca distincția Armatei Naționale "Consolidarea Frăției de Arme".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu