Vitezomanul "glumeţ" din Bălţi are probleme cu legea: 66 de procese contravenționale şi două cauze penale

Embed:

Popularitate cu orice preț. Un tânăr de 19 ani din Bălți a pariat cu prietenii că poate ajunge cu maşina, până la Chişinău, în doar 40 de minute. Acesta a publicat și un mesaj video pe o rețea de socializare în care le cerea amicilor virtuali să-i țină pumnii.

La scurt timp, însă, pe Internet au apărut mai multe informaţii în care amicii afirmau că aventurierul și-ar fi pierdut viața în accident. Totul însă a fost glumă de prost gust, iar cazul a devenit viral.

Unii internauţi s-au arătat indignaţi de gestul tânărului şi spun că acesta a urmărit astfel să se facă cunoscut publicului.

Poliţiştii spun însă, că băiatul nu este la prima abatere de la lege.

"Pe numele bărbatului, în ultimii doi ani, au fost întocmite 66 de procese contravenționale, două cauze penale, pentru huliganism, stare de ebrietate, dar și fără permis de conducere", a spus Eugenia Molceanov, ofițer de presă IP Bălți.

Psihologii spun că prin asemenea gesturi, unii tineri vor să iasă în evidenţă.

"Asemenea persoane își doresc să ajungă un subiect demn de urmat. În asemenea mod, ei se afirmă în public, dar nu își dau seama că oamenii adecvați nu vor reacționa la astfel de falsuri. Oamenii s-au învățat deja să filtreze informația. La asemenea știri reacționează doar semenii lui, care au aceleași interese", a declarat Aliona Clim-Beşiga, psiholog.

Şi oamenii cred că este un exemplu prost:

"De-a cui nevoie să-și riște viața? Pentru ce? Pentru o prostie, pentru un mic filmuleţ pe internet."

"Cred că oamenii vor să se promoveze pe internet pentru ca să pară mai cool. Așa e genul moldovenilor, de a face mai multă reclamă. Am, n-am, dar să arăt mai bun decât sunt."

Speciliştii le recomandă tinerilor dornici de adrenalină să facă sport sau alte activităţi utile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu