Viteza şi băutura UCID. Mesajul ALARMANT al şefului IGP, Alexandru Pînzari

Embed:

24 de șoferi au fost prinși în stare de ebrietate la volan de polițiștii de patrulare, în ultimele 24 de ore. Potrivit oamenilor legii, unul dintre aceștia a refuzat să treacă alcooltestul, 14 vor fi sancționați penal, iar nouă - contravențional.

Șeful Inspectorului General al Poliției, Alexandru Pînzari, bate alarma și îndeamnă conducătorii auto să nu urce băuți la volan.

"Niciun șofer nu servește băuturi alcoolice de unul singur. Băuturile alcoolice sunt servite cu mama, cu tata, cu rudele cu prietenii. Atunci când persoanele din împrejurare permit șoferului să întrebuințeze băuturi alcoolice, chiar dacă nu duc o responsabilitate juridică, formal sunt parte a vinovăției", a menţionat Alexandru Pînzari.

Poliţia face apel către şoferi să respecte şi limitele de viteză prevăzute de lege, dar și să cupleze centura de siguranța în timpul deplasării cu mașina.

"Vin cu rugămintea de a respecta viteza legală și de a renunța la șofat după un pahar de băuturi alcoolice", a declarat şeful IGP.

Amintim că sâmbătă și duminică, în țară, s-au produs 18 accidente rutiere, în care doi oameni şi-au pierdut viaţa, iar alţi 26 s-au ales cu răni grave.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu