Vitamine şi minerale, pe care trebuie să le consumi, pentru a nu răci în perioada rece a anului

Chiar dacă afară este încă timp frumos şi numai la iarnă nu ne stă gândul, ar fi bine să începem deja pregătirea corpului pentru vremea rea. Iată câteva vitamine şi minerale esenţiale organismului, pentru ca să nu răcim în perioada rece a anului.

1. Vitamina C

Contrar celor ştiute până acum,vitamina C nu previne gripa şi răceala. De fapt, ea ajută la scăderea intensităţii acestora. Vitamina C este un antioxidant, ceea ce înseamnă că protejează corpul împotriva unor afecţiuni precum bolile cardiovasculare şi chiar cancerul.

Surse din natură de vitamina C: citrice, kiwi, fructe de pădure, varză, broccoli, fasole verde şi cartofi.

2. Fier

Fierul este esenţial pentru formarea globulelor roşii care duc oxigenul către celulele organismului. Un nivel optim de fier asigură energia corpului, vitalitatea şi o mai bună activitate a creierului. În timp ce un nivel scăzut de fier duce la anemie, adică o stare de letargie şi moleşeală cauzată de neoxigenarea celulelor. Însă un nivel ridicat de fier produce numai necazuri întrucat este sinomin cu distrugerea organelor interne.

Surse de fier din natura: carne roşie, cereale, ouă, fasole, linte şi fructe confiate. Vitamina C ajută la o mai bună absorbţie a fierului în organism.

3. Vitamina A

Vitamina A contribuie la creşterea şi dezvoltarea ţesuturilor. De asemenea, întăreşte sistemul imunitar şi sporeşte acuitatea vizuală.

Surse de vitamina A din natură: lapte, galbenuş de ou, ficat, hering, ton, sardine, morcovi, roşii, legume cu frunze verzi, mango, caise.

Mai multe citeşte pe sfatulparinţilor.ro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu