Vitalie Marinuţa: Am demisionat din cauza unor divergenţe cu şeful statului privind reformarea Armatei

Embed:

Mi-am prezentat dimineaţă cererea de demisie premierului Iurie Leancă. Anunţul a fost făcut de ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, în cadrul unei conferinţe de presă, în care a explicat de ce a recurs la acest gest.

"Mi-am prezentat demisia din cauza unor divergenţe de opinie cu preşedintele Republicii Moldova, comandantul suprem al Forţelor Armate, privind reformarea sistemului de securitate al ţării. Este regretabil că unii consilieri ai comandatului suprem nu au înţeles ce înseamnă Strategia de Apărare elaborată de minister", a spus Vitalie Marinuţa.

Potrivit lui Marinuţa, şeful statului a solicitat stoparea reformelor demarate de instituţia pe care o conducea, iar aceasta l-a determinat să facă un pas înapoi. În ceea ce priveşte reproşurile aduse de către Nicolae Timfoti, ministrul demisionar a menţionat că îşi asumă responsabilitatea.

"În numele instituţiei şi numele meu personal, îmi cer scuze în faţa părinţilor şi rudelor celor decedaţi pentru că nu am putut să vă păstrez feciorii Dumneavoastră. Mi-am asumat responsabilitatea chiar dacă aceasta nu era direct a mea",  a mai spus Marinuţa.

În ceea ce priveşte planurile de viitor, Vitalie Marinuţa a spus că intenţionează să-şi apere teza de doctor.

Publika.md aminteşteanunţul privind demisia Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a fost făcut ieri. Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al preşedintelui Republicii Moldova, dar şi de către liderul PLR, Ion Hadârcă, partid care l-a delegat pe Vitalie Marinuţa în funcţia de ministru al Apărării.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu