Vitalie Marinuţa aderă la Partidul Democrat. "Nu am discutat despre funcţii"

Embed:

Fostul ministru al Apărării Vitalie Marinuţa a anunţat că aderă la Partidul Democrat. Anunţul a fost făcut în urma dialogului cu preşedintele PD, Marian Lupu. 

"Nu aş accepta o echipă care nu are un parcurs european. La PD am găsit o echipă sănătoasă şi stabilă", a menţionat Marinuţa.  

Discuţia dintre cei doi a avut loc după ce liderul democraților a luat act de scrisoarea deschisă adresată partidelor politice de către generalul de brigadă în rezervă Marinuța. 

"Am avut o discuţie cu Marian Lupu despre o scrisoare pe care am remis-o. În mesaj mi-am exprimat necesitatea abordării în mai serios a procesului de consolidare a armatei naţionalei, a protecţiei statului. Am fost impresionat de interesul lui Marian Lupu, însă nu am fost surprins, deoarece noi am avut posibilitatea să lucrăm împreună când era preşedinte interimar al Moldovei. De atunci am început câteva proiecte de îmbunătăţire a serviciilor militare. A venit momentul ca în politica moldovenească să fie abordate mai serios problemele de apărare a Moldovei", a declarat Vitalie Marinuţa.

Fostul ministru a ţinut să-şi motiveze decizia de a adera la Partidul Democrat.

"Am decis să ader la PD pentru că este o echipă puternică şi doar acolo îmi voi putea atinge scopurile de o viaţă. De la vârsta de 15 ani sunt în armată, iar domeniul de apărare a Moldovei pentru mine contează. Eu nu aş accepta nici o echipă care nu are un parcurs european şi o viziune democratică", a adăugat el.

Vitalie Marinuţa a zis că acest pas nu îl va determina ca să se avânte după funcţii. 

"Nu am discutat despre funcţii sau ce va fi după alegerile din 30 noiembrie. Niciodată nu am solicitat funcţii. Important e să ne axăm pe atingerea unui rezultat cât mai bun, să facem totul ca echipa PD să aibă un scor foarte înalt", a enunţat Marinuţa.

Publika.md aminteşte că Vilatie Marinuţa a fost ministru al Apărării din septembrie 2009 până în februarie 2014. El a fost propus pentru această funcţie de Partidul Liberal.

Vitalie Marinuţa are 43 de ani. Acesta are experienţă militară atât în ţară, cât şi peste hotare.  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu