Vitalie Gamurari: Salut decizia politică de a-l declara pe Rogozin persona non grata

Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, a fost declarat persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova. Decizia a fost aprobată în şedinţa de astăzi a Guvernului.

"Este o practică foarte normală și nu va fi găsită în practica internaționala că o persoană de rang înalt care reprezintă Guvernul, nu reprezintă legislativul, el vine și vorbește în numele statului său. Moldova a fost cu tot posibilul pe cale diplomatică să se abțină de la unele declarații neamicale, luând în considerație relațiile și acordurile care sunt semnate între Republica Moldova și Federația Rusă. S-a mers pe două căi însă domnul Rogozin nu a vrut să le recunoască în mod expres. Sunt sancțiunile personale care sunt impuse împotriva dumnealui și poziția Republicii Moldova care doar a solicitat ca să coordoneze toate acțiunile sale cu autoritățile de la Chișinău. Eu, salut decizia politică de a-l declara pe Rogozin persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova", a comunicat director Școlii Doctorale ULIM, Vitalie Gamurari.

PUBLIKA.MD reamintește că: În luna mai a acestui an alți cinci diplomați ruşi au fost declaraţi persoana non grata pe teritoriul Republicii Moldova. Decizia a fost luată în baza unor informaţii primite de la serviciile secrete. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu