Vitalie Gămurari: Egoismul politic al candidaţilor la şefia Primăriei Capitalei este mai presus decât interesul cetăţenilor

Embed:

Candidaţii la şefia Primăriei Capitalei sunt axaţi pe dezbaterile de ordin politic şi nu ţin cont de interesul locuitorilor oraşului. E vorba de egoism politic, mai ales din partea unor partide de opoziţie, care se consideră partide pro-europene. Aceasta este poziţia PDM cu privire la campania electorală pentru alegerile locale din 20 şi a fost expusă de purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Vitalie Gămurari. 

"PDM nu are un candidat, însă urmăreşte cu interes campania electorală. [...] Vedem foarte clar că pe dreapta există un număr destul de mare de candidaţi şi este fărâmiţarea aceasta care la nimic bun nu duce. Pe de altă parte vedem acel monopol care există pe stânga din partea PSRM", a declarat Gămurari. 

Totodată, Vitalie Gămurari a catalogat drept aberante declaraţiile unor candidaţi precum că PDM ar sta în spatele unui candidat la Primăria Capitalei.

"[...] Se observă foarte clar că dezbaterile se axează pe aspectul politic şi geopolitic şi se mai observă că o bună parte din candidaţi se întrec în declaraţii precum că unul sau alt candidat este susţinut de PDM şi nemijlocit de liderul partidului. Dacă să facem o analiză a declaraţiilor celor care, în opinia experţilor sau a lor au şanse reale pentru a ieşi în turul doi, vedem că aproape majoritatea dintre cei înscrişi în campania electorală sunt reprezentanţi ai PDM sau sunt susţinuţi de liderul PDM", a declarat Vitalie Gămurari, purtător de cuvânt al PDM

Potrivit lui Vitalie Gămurari care citează datele unui sondaj, locuitorii Capitalei au obosit de dezbateri politice sau geopolitice şi îşi doresc schimbări clare. Gămurari a declarat că sondajul nu va fi publicat pentru a nu fi acuzaţi că PDM ar încerca în vreun fel să influenţeze această campanie. 

"Din sondaj se vede că acea iniţiativă preluată de reprezentanţii pro-europeni demonstrează că chişinăuenii pot să dea un răspuns negativ, fiindcă pe ei îi interesează starea lucrurilor din municipiul Chişinău. Ultimii ani de guvernare a Primăriei Chişinău au demonstrat că problemele municipiului nu au fost luate în consideraţie, ci eu existat doar dezbateri politice şi geopolitice, care nu vin în conformitate cu interesele locuitorilor muncipiului. Acest sondaj demonstrează acele temeri care au existat şi care există că cetăţenii au obosit de dezbateri politice, ei vor ca să fie soluţionate probleme concrete. Trebuie să constatăm că după 20 mai unii lideri politici se vor trezi cu o situaţie neplăcută pentru ei când vor fi taxaţi de locuitorii Capitalei", a spus Gămurari. 

Până acum, 12 candidați au fost înregistrați de Consiliul Electoral de Circumscripție.  Anterior, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a făcut un apel către partidele proeuropene ca să se unească pentru a desemna un candidat unic.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu