Vitalie Damaşcan, progres la Fortuna Sittard. Internaţionalul moldovean a marcat şase goluri pentru clubul batav

Embed:

Internaţionalul moldovean Vitalie Damaşcan a avut o primă jumătate de sezon destul de bună la Fortuna Sittard. Fotbalistul de 20 de ani, care a marcat cinci goluri în Eredivisie şi încă unul în Cupa Olandei, susține că nu se va opri aici şi că vrea să progreseze în continuare, jucând la Fortuna, un club de tradiţie din provincia Limburg.

"Toţi din echipă sunt tineri. Antrenorul e un fost fotbalist, renumit în Olanda. Explică totul foarte clar, are antrenamente interesante. Liga e una foarte ofensivă. Eu, fiind atacant, m-am regăsit în această ligă, mă simt foarte bine", a povestit atacantul Fortuna Sittard, Vitalie Damaşcan.

Într-unul din meciurile de campionat, Damaşcan a marcat un gol spectaculos, iar comentatorii l-au comparat cu golul senzaţional al lui Robin Van Persie în poarta Spaniei, la Cupa Mondială din 2014.

"După ce am privit reluarea, am auzit şi eu comentatorul care a spus ceva de Robin van Persie. Clar că e un pic amuzant, însă pentru mine este o onoare că numele meu a figurat undeva lângă acest renumit jucător", a spus atacantul Fortuna Sittard, Vitalie Damaşcan.

La Fortuna Sittard, Vitalie este coechipier cu un alt fotbalist moldovean, portarul Alexei Coşelev.

"Vorbim aceeaşi limbă, reprezentăm aceeaşi ţară. E clar că ne înţelegem bine. Avem relaţii foarte bune. Vorbim permanent. El m-a ajutat foarte mult când am venit", a menţionat atacantul Fortuna Sittard, Vitalie Damaşcan.

Damaşcan, însă, nu este încântat de clima din acea zonă a Europei.

"Acolo plouă permanent, e vânt foarte rece. Înainte să vin acasă, trei săptămâni a plouat permanent, nu s-a oprit deloc ploaia. E posomorât permanent", a adăugat atacantul Fortuna Sittard, Vitalie Damaşcan.

În anul 2020, tânărul atacant vrea să impresioneze la clubul Fortuna Sittard, dar nu uită nici de prima reprezentativă a Republicii Moldova, în tricoul căreia are 12 partide jucate și un gol marcat.

"Îmi doresc ca selecţionata să facă rezultate bune şi să aducem acele rezultate pe care le aşteaptă de la noi fanii", a afirmat atacantul Fortuna Sittard, Vitalie Damaşcan.

Vitalie Damaşcan joacă la Fortuna sub formă de împrumut de la FC Torino, clubul din Sittard având opţiunea de transfer definitiv al jucătorului după încheierea sezonului curent.

loading...

Lasă un comentariu