Vitalie Bordian se întoarce în patrie. La care club va juca împotriva echipelor moldovene

Embed:

Cel mai bun fotbalist moldovean din 2008, Vitalie Bordian, a explicat de ce a revenit în campionatul Moldovei şi cum a ajuns să semnenze cu Veris. Bordian ar fi putut să joace din nou pentru Metalist Harkov, însă nu a dorit din cauza situaţiei tensionate din Ucraina.

Vitalie Bordian a revenit în Divizia Naţională după 13 ani. Cel mai bun fotbalist moldovean din 2008 a semnat cu Veris la începutul acestui an.

Fotbalistul naţionalei Moldovei a declarat că din lipsa de oferte a luat legătura cu staff-ul tehnic al clubului Veris: "Ştiam că cei de la Veris se interesau de mine. Am luat legătura cu antrenorul, am discutat, după care am ajuns aici şi am semnat contractul. E clar că nivelul fotbalului este mai slab decât în Ucraina sau în Rusia, acolo unde am jucat, însă uneori trebuie să faci un pas înapoi pentru ca ulterior să faci mai mulţi paşi înainte".

Vitalie Bordian a plecat în luna mai de la formaţia rusă Volga Nijnii Novgorod şi toată vara s-a antrenat cu fost sa echipă Metalist Harkov, club la care a evoluat în perioada 2005-2012. Bordian spune că nu a dorit să rămâna acolo din cauza situaţiei tenisionate din Ucraina.
 
În ultimii ani, Vitalie Bordian unul din jucătorii de bază la echipa naţională. El a jucat ultimul meci pentru prima reprezentativă în luna ianuarie în amicalul cu Norvegia din Emirate. După amicalele din Abu Dhabi, Bordian nu a mai fost convocat de Caras, fiind accidentat de la începutul anului.

Acum fotbalistul speră să revină la selecţionată, odată ce şi-a găsit echipă: "Ştiţi foarte bine care e situaţia şi la club, dar şi în Ucraina. A fost problematic să rămân la club, însă mulţumesc oficialilor de la Metalist că mi-au oferit şansa să mă antrenez şi să revin la forma iniţială."

Publika.md precizează că până a juca la clubul rus, fotbalistul a evoluat peste hotare la Lokomotiv Moscova, Metalist Harkov şi Hoverla Ujgorod. Veris este al doilea a club din Moldova pentru care evoluează Bordian. În 2001, el a jucat la Zimbru Chişinău.  

Bordian a debutat pentru noua sa echipă în etapa a şaptea a Diviziei Naţionale în meciul cu Saxan Ceadîr-Lunga, încheiat la egalitate, scor 0-0.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu