Vitali Catană nu mai vrea să fie ministru: "Nu sunt motivat să obţin funcţia cu orice preţ"

Avocatul Vitali Catană anunţă că, în urma consultării cu Biroul Politic al Partidului Liberal Reformator, a decis să-şi retragă candidatura la funcția de ministru al Apărării.

"Am luat această hotărâre pentru că am constatat că ranchiuna unor persoane depășește cu mult dorința mea de a deține înalta funcție publică", anunţă Catană într-un mesaj public. "Am renunțat cu ușurință căci nu sunt motivat de ambiția maladivă de a obține o funcție cu orice preț", adaugă avocatul.

"În momentul în care am acceptat propunerea de a candida, am considerat că pot realiza lucruri necesare pentru Armata Națională chiar și într-un termen de aproximativ opt luni de mandat".

"Celor care au exprimat îndoieli cu privire la capacitățile mele le voi răspunde că în multele situații în care au fost luate decizii importante pentru țară, aș fi fost capabil să iau decizii mai bune și mai potrivite pentru interesul cetățenilor Republicii Moldova", se spune în scrisoarea deschisă semnată de juristul constituţionalist.

"S-a făcut atac la persoană, acum trebuie să ne regrupăm şi să propunem o altă candidatură. Unicul lucru pe care îl pot spune acum este că de data aceasta nu va fi un civil, va fi un militar", a comentat copreşedintele PLR, Ana Guţu. 

Publika.md notează că liberalii reformatori au propus candidatura lui Vitali Catană pentru funcţia de ministru al Apărării care le revine conform algoritmului de distribuire a portofoliilor ministeriale convenit în cadrul Coaliţei de guvernământ, dar celelalte două componente ale Coaliţiei Pro-Europene, liberal democraţii şi democraţii, şi-au exprimat reticenţa faţă de perspectiva ministerială a avocatului.    

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu