Visul unui simplu procuror general. Cum ar fi arătat biroul lui Valeriu Balaban, reţinut pentru abuz de putere

Embed:

Birou cât un apartament cu trei camere şi mansardă spaţioasă. Aşa îşi imagina locul de muncă fostul procuror general Valeriu Balaban, reţinut ieri pentru abuz de putere.

Clădirea care urma să fie transformată în sediul Procuraturii Generale este pustie de mai bine de 10 ani. Achiziţionarea blocului şi reparaţia neterminată au costat bugetul statului 19 milioane de lei. 

Blocul de pe strada Alexandru cel Bun din Capitală a fost, în trecut, hotel. În 2005, clădirea avariată a fost cumpărată de Procuratura Generală, condusă pe atunci de Valeriu Balaban.

Preţul de piaţă era de 2.5 milioane, însă procurorul general a fost generos şi a oferit 9 milioane din bugetul instituţiei.

Compania de construcţie a fost aleasă fără licitaţie, ignorând decizia experților despre starea gravă a clădirii și fără un proiect de renovare. Firma a primit 10 milioane de lei.

Blocul de pe strada Alexandru cel Bun din Capitală a fost, în trecut, hotel. În 2005, clădirea avariată a fost cumpărată de procuratura generală, condusă pe atunci de Valeriu Balaban. Preţul de piaţă era de 2,5 milioane, însă procurorul general a fost generos şi a oferit 9 milioane din bugetul instituţiei.

Compania de construcţie a fost aleasă fără licitaţie, ignorând decizia experților despre starea gravă a clădirii și fără un proiect de renovare. Firma a primit 10 milioane de lei.

Aici urma sa fie biroul procurorului general.  Acesta este foarte spaţios cu o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi. Biroul mai are şi două camere de odihnă. Doar că reparaţia nu a fost finalizată nici în oficiul procurorului general de atunci - Valeriu Balaban.

Şi birourile adjuncţilor procurorului general urmau să fie spațioase și confortabile.

Aici a mai fost instalat şi un lift, doar că acesta nu funcţionează.

Au trecut 10 ani de la procurarea clădirii, care acum este într-o stare deplorabilă. În prezent, Procuratura Generală are peste 200 de angajaţi, iar instituţia nu poate face cheltuielilor pentru reconstrucţia blocului.

Ancheta în acest caz a fost iniţiată după ce compania de construcție a cerut în instanţă încă 6 milioane de lei pentru lucrări. În afară de Valeriu Balaban, în acest caz au mai fost reţinute șase persoane.

Toți riscă până la 10 ani de pușcărie.

Valeriu Balaban a deţinut funcția de procuror general între 2003 şi 2007.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu