Visul de a deveni primar s-a spulberat. Andrei Munteanu nu a fost înregistrat în cursa electorală

Embed:

Scandalul din interiorul partidului l-a lăsat în afara cursei pentru alegerile locale din 20 mai. Este vorba despre Andrei Munteanu, care reprezintă Partidul Societății Progresiste și care a ratat șansa de a lupta pentru fotoliul de primar al Capitalei. Potrivit Consiliului Electoral de Circumscripţie, au existat neînțelegeri la desemnarea candidatului de către partid. Andrei Munteanu a declarat pentru Publika TV că va contesta această decizie.

Decizia Consiliului electoral de circumscripție a fost determinată și de sesizarea unuia dintre colegii de partid a lui Munteanu. Potrivit celui care a depus sesizarea, Munteanu nu s-a bucurat de susținerea necesară a consiliului național al partidului, așa cum prevede regulamentul.

"Sunt mai multe, dar, în viziunea mea, cea mai mare abatere ar fi că nu s-a respectat prevederea statutară a acestui partid, prin care organul abilitat să desemneze, la această funcţie, o persoană. Urma să fie susţinut de două treimi din membri, respectiv nu am avut o claritate despre acest organ, câţi membri are", a declarat Vitalie Miron, secretar la Consiliul Electoral de Circumscripţie.

Luat la întrebări, Andrei Munteanu s-a încurcat în declaraţii. Acesta nu a putut să le spună exact membrilor consiliului electoral de circumscripție care este numărului membrilor Consiliului Naţional al Partidului, care i-au susținut candidatura.

"Eu cred că acum, în prezent, avem, probabil maximum de membri ai biroului, ai consiliului naţional activi", a menționat Andrei Munteanu, pretendent la fotoliul de primar al Capitalei.

Amintim că anterior, candidatul liberal Valeriu Munteanu a sesizat Consiliul Electoral de Circumscripţie că înregistrarea lui Andrei Munteanu este un sabotaj, din cauza coincidenţei numelor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu