Visul american! Un oraş din SUA oferă până la 15.000 de dolari să te muți și să lucrezi acolo

Organizația non-profit GO Topeka a derulat un program pilot prin care va plăti până la 15.000 de dolari persoanelor care sunt dispuse să se mute în orașul Topeka din Kansas, SUA, și să lucreze în oraș pe o perioadă minimă de un an, scrie CNN, citată de Libertatea.ro

Oamenii care se vor înscrie în programul derulat de Go Topeka, „Choose Topeka” („Alege Topeka”), vor primi un ajutor de până la 10.000 de dolari – dacă închiriază o casă în oraș, și unu de până la 15.000 de dolari – dacă achiziționează sau reabilitează o casă din Topeka.

„Programul a fost creat cu intenția de a investi în angajați pentru a trăi și a lucra aici, astfel încât să putem încuraja crearea unei comunități”, a declarat Barbara Stapleton, vicepreședinte a organizației GO Topeka, printr-un comunicat, potrivit CNN. Potrivit organizației, fondurile sunt disponibile pentru 40 până la 60 de noi rezidenți.

„Costurile echivalente mutării într-un apartament cu unu sau două dormitoare pot varia de la 4.000 de dolari, până la 7.000 de dolari, iar pentru o casă cu trei sau patru dormitoare, variază de la 10.000 de dolari, până la 16.000 de dolari, în funcție de distanță și locație”, se mai arată în comunicatul GO Topeka. Topeka este capitala statului american Kansas și reședința județului Shawnee.

Se află de-a lungul râului Kansas, în partea centrală a județului Shawnee, în nord-estul Kansas, în Statele Unite Centrale. În urma recensământului din 2010, populația orașului era de 127.473 de persoane. 

loading...

Lasă un comentariu