Visul american al moldovencei Lia Rusu a devenit realitate. O aşteaptă scenele lumii

Embed:

O violonistă din Moldova va evolua pe scenele din New York alături de Orchestra Filarmonică de Tineret. Acum o lună, tânăra a fost selectată în cadrul unui program la care s-au înscris în jur de 900 de pretendenţi din întreaga lume.

Lia Rusu are 21 de ani şi este studentă la Academia de Teatru şi Arte Plastice din Chişinău. Tânăra spune că dragostea pentru muzică a moştenit-o de la bunicul său. La vârsta de şapte ani, când a luat pentru prima dată vioara în mână, a înţeles că rostul său în viaţă este să cânte.

 "Îmi amintesc că primele pizzicato au fost foarte emoţionante pentru mine. Mi-am dat seama că am foarte mult de muncit, dacă vreau să reuşesc. Cea mai mare pasiune a mea este lucru într-o orchestră bună, într-o orchestră mare". spune Lia. 

De-a lungul anilor, violonista a participat la mai multe concursuri de muzică de unde s-a întors acasă cu premii. Ea şi-a dorit dintotdeauna să cânte într-o orchestră de talie internaţională, iar acum visul ei a devenit realitate.

"Aceasta este scrisoare propriu-zisă care mi-a adus mare bucurie. Aici m-au felicitat că am fost acceptată în Youth Philharmonic Orchestra. Aceasta este una dintre cele mai apropiate sufletului diplome, a fost un concurs republican. Doamna profesoară Ela Vlaicu. M-a ajutat foarte mult să percep muzica la detaliu, să îmi placă foarte mult şi să mă inspire."

Lia stăpâneşte nu doar vioara, ci are şi o voce deosebită. De obicei, ea obişnuieşte să cânte împreună cu sora sa mai mică.

"Este o mândrie să am aşa o soră mai mare, întotdeauna am admirat ceea ce face. Părinţii au încercat să mă convingă să mă ocup şi eu, dar nu cred că era să am răbdarea, voinţa şi talentul surorei mele."

În perioada de 10-27 septembrie, artista din Moldova va interpreta cu Orchestra de Filarmonică Internațională șapte lucrări muzicale, numite generic "Șapte Concerte Epice".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu