Visezi la un Crăciun peste hotare? Agenţiile de turism se întrec în oferte pentru orice buzunar

Embed:

La mai puţin de o lună până la primele sărbători de iarnă, agenţiile de turism deja au intrat în competiţia ofertelor pentru Crăciun şi Revelion. Iar cei care au decis să-şi petreacă anul acesta sărbătorile în afara ţării vor trebui să scoată din buzunare de la câteva sute până la câteva mii de euro.

Potrivit tur-operatorilor, turiştii care vor să întâmpine anul 2015 la munte aleg în acest an ca destinaţie, în special, Bulgaria.

"Anul acesta a scăzut minimum de 10 ori cererile pentru Ucraina. În schimb s-au ridicat foarte tare pentru Bulgaria. În Bansko este special amenajat un orăşel montan doar pentru turişti. Din 100 de procente de turişti, aproximativ 90 la sută pleacă la munte şi doar 10 îşi permit ţările exotice", spune un director de agenţie de turism, Ion  Cumrei. 

Ion Corcodel şi Cristina Bucur au ales să petreacă noaptea de Revelion în Dubai:

"Pur şi simplu ne gândim cum va fi într-adevăr să vedem un Moş Crăciun printre nisipuri, pe malul mării, de fapt asta e ceva neobişnuit. La hotelul pe care l-am ales noi ne costă în jur de 5 000 de euro, plus ceva shopping."

"Este un cadou de la Moş Crăciun al meu. Să petrec un Revelion într-o regiune mai călduroasă".

Moldovenii care vor să petreacă Revelionul într-o atmosferă feerică în munţii din Bulgaria trebuie să plătească în medie 300 de euro pentru o persoană. În preţ este inclusă cazarea pentru patru nopţi într-un hotel de patru stele, micul dejun şi cina, asigurarea medicală, costul biletului tur-retur cu autocarul, dar şi masa festivă de Revelion.

Cu aproape 100 de euro mai mult vor plăti turiştii care vor opta să meargă în munţii din România.

Pentru un sejur de şapte zile în munţii din Austria, în perioada Revelionului, moldovenii vor cheltui în medie 700 de euro pentru o persoană.  Cei care vor opta să întâmpine Anul 2015 la mare, în Dubai, vor plăti un preţ mediu de 3 000 de euro pentru două persoane, în cost fiind inclusă şi taxa pentru biletul de avion.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu