Vise realizate cu bani europeni. 16 antreprenori din Găgăuzia şi raionul Taraclia au primit granturi pentru a-și dezvolta propriile afaceri

Embed:

Visuri realizate cu bani europeni. 16 antreprenori din Găgăuzia şi raionul Taraclia au primit bani din partea Uniunii Europene pentru a-şi dezvolta propriile afaceri. Ei au fost selectaţi în baza unui concurs la care au fost depuse 87 de cereri. Astfel, investitorii şi-au propus să stimuleze dezvoltarea bussinesului în localităţile din ţară. 

Ivan Nedov a primit un grant de 18 mii de euro pentru afacerea sa. De trei ani, el asamblează tractoare din piese aduse din Belarus.

"Acest proiect a avut un start reuşit. În prezent, activăm în toată Moldova, iar tehnica noastră poate fi găsită în toate zonele. Săpăm grădini şi alte lucrări de teren."

Iar Tatiana Cîvîrjic, revenită recent din Rusia, a primit 8600 de euro pentru o afacere cu miere.

"Vrem să ne dezvoltăm mai departe pentru a avea mai multe familii de albine. Vrem să scoatem pe piaţă şi alte produse care la noi încă nu se vând. Iată aceasta este, cum spune nepotul meu, o gumă de mestecat din miere."

Condiţiile de bază pentru antreprenori au fost să contribuie cu 20 la sută din suma pe care au cerut-o de la investitori pentru afacerea lor şi să creeze minimum trei locuri de muncă.

"Unul dintre cele mai importante criterii este ca cetățenii care vor beneficia de program să locuiască în Găgăuzia și Taraclia, ca afacerile existente să nu aibă datorii anterioare, ca acestea să se dezvolte", a spus managerul delegaţiei UE în RM, Iva Stmenova. 

"Este un grant european serios. Este o oportunitate foarte bună atât pentru cetăţenii din autonomie, cât pentru localităţile din ţară", a spus başcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

Proiectul european nu este la prima etapă. Anterior, alţi 14 antreprenori au obţinut granturi, printre care şi Serghei Ormanji care confecţionează diverse obiecte din fier.

Cei 16 antreprenori care au beneficiat de granturi vor crea aproximativ 90 de locuri noi de muncă în Găgăuzia şi raionul Taraclia. Sprijinul financiar maxim pe care îl pot primi din fonduri este de 18500 de euro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »