VISE ÎMPINITE LA NOI ÎN ŢARĂ. Tinerii pot îmbrăţişa meseria de însoţitor de bord. Cum e posibil

Embed:

Dorinţa tinerilor care visează să călătorească în orice colț al lumii și să fie mereu la înălțime poate deveni realitate și în Moldova.

Tot ce trebuie să facă este să aplice la una dintre cele mai frumoase meserii din lume, cea de însoțitor de bord. La Centrul de Aeronautică și Instruire din Capitală, cursul durează doar două luni.

Să fii steward ori stewardesă înseamnă să cunoști mai multe meserii în același timp: cea de chelner, asistent medical sau pompier. Astfel, viitorii specialiști sunt pregătiţi să facă faţă celor mai dificile situaţii.

Una dintre probele prin care trebuie să treacă viitorii însoțitori de bord, este stingerea unui incendiu care poate apărea în timpul zborului.

"Un steward, în caz de incendiu în avion, trebuie imediat să evacueze pasagerii de la bord. Pasagerii trebuie să fie evacuați timp de 90 de secunde. Stewardul trebuie să întreprindă toate măsurile de a stinge și de a localiza incendiul la etapa începătoare", a spus pompierul Alexei Bușmachiu. 

"Lăsați totul. Ieșiți pe aici! Săriți, alunecați în jos și fugiți!"

Viitorii însoţitori de bord spun că posibilitatea de a vedea lumea de sus este motivul care îi determină să aleagă această profesie.

"Această profesie este una interesantă, presupune multă responsabilitate și sper că totul va fi bine", a spus un student. 

Deşi, cele mai multe care aleg această meserie sunt femei, totuşi sunt şi bărbaţi care aspiră la un asemenea job.

"Este o specialitate foarte interesantă unde poți învăța foarte multe lucruri noi, cum ar fi stingerea focului, acordarea primului ajutor medical", a spus un alt student.

Cei care vor să ajungă însoţitori de bord trebuie să fie responsabili şi să aibă abilităţi de comunicare.

"În primul rând trebuie să-și iubească profesia și să fie fascinați de aviație. Este important deoarece dacă nu înțelege, nu iubește atunci nu va deveni nimic. Să fie apt din punct de vedere medical", a spus directorul CAI, Vitalie Bazaochi.

Vârsta minimă la angajare este de 18 ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu