VISCOLUL a pus stăpânire pe Europa! În ce ţări VREMEA REA FACE RAVAGII

Embed:

(UPDATE 20:14) Angajații serviciului de patrulare rutier din regiunea Odesa au salvat din nămeţi pasagerii și șoferii din două autobuze de ruta "Cahul-Moscova". Ei au fost blocaţi lângă satul Kirnichki, raionul Izmail. 45 de persoane au fost transportate la cea mai apropiată benzinărie. Din Izmail s-a pornit înspre ei o unitate mobilă de încălzire.

(UPDATE 17:05) În regiunile Nicolaev și Odesa, circulația camioanelor a fost interzisă, pentru a evita formarea ambuteiajelor și a permite curățarea rapidă a drumurilor. Poliția din Ucraina le-a recomandat șoferilor să verifice starea tehnică a mașinilor înainte de a porni la drum și să-și ia termosuri cu băuturi fierbinți și pături. Meteorologii ucraineni anunţă că vremea se va încălzi uşor la începutul săptămânii viitoare.

(UPDATE 17:00) În Serbia, 17 oameni dintre care șase copii au ajuns la spital după ce mai multe mașini au fost implicate într-un accident rutier. Din cauza viscolului, mai multe drumuri au fost închise.

Citeşte şi: Regiunea Balcanilor, lovită de o furtună de zăpadă care a afectat traficul și alimentarea cu curent electric

Viscolul a pus stăpânire pe Europa. În șase județe din România a fost emis cod roșu de ninsori. Acolo ninge de aseară necontenit, iar din această cauză, cel puțin zece drumuri naționale au fost închise. Mai multe autocare cu moldoveni care au pornit spre țara vecină au rămas blocați pe drum din cauza vremii. Ninge puternic și în Rusia, Italia, Germania, Polonia și în Bosnia și Herțegovina, iar finlandezii se confruntă cu temperaturi record de frig.

Cele mai afectate de viscol zone din România sunt Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Ialomița și Călărași. Acolo vântul bate cu o viteză de aproximativ 90 de kilometri pe oră, iar în unele locuri stratul de zăpadă a ajuns la doi metri. Totodată, din cauza vântului puternic, unele localități au rămas fără curent electric. În orașul Constanța, zeci de mașini sunt blocate în trafic, iar Aeroportul și porturile fluviale și maritime au fost închise. Iar la București, mai multe curse aeriene au întârzieri. Pe toate arterele rutiere din capitala României se circulă în condiții de iarnă, iar autospecialele au lucrat toată noaptea pentru a evita blocarea drumurilor.

Meteorologii au emis cod roșu de ninsori în șase județe din sud-estul țării, iar în alte 7 - cod portocaliu, inclusiv în orașul București.

Iar locuitorii capitalei Rusiei au avut parte de cea mai geroasă noapte din acestă iarnă. La Moscova mercurul termometrelor a arătat minus 25 de grade Celsius, iar potrivit meteorologilor, în weekend se așteaptă temperaturi de până la 32 de grade de frig. 

Şi în partea de nord a Finlandei crapă pietrele de frig. Acolo noaptea trecută au fost înregistrate temperaturi de minus 42 de grade. Viscolește și în Bosnia și Herțegovina. Acolo temperaturile ating 26 grade de frig.

Citeşte şi: COD ROȘU de VISCOL în șase judete din România. Drumurile sunt blocate

Și în mai multe zone din Italia a nins. În regiunea afectată de cutremure, Amatrice s-a așezat un strat de zăpadă de peste 20 de centimetri.

De furtuni de zăpadă sunt afectate mai multe localități din nordul Germaniei. Acolo, viteza vântului atinge 120 de kilometri pe oră. Din cauza ninsorilor abundente, a fost perturbat traficul rutier și cel feroviar. Potrivit presei internaționale, unele localități din vestul țării au fost inundate, iar pe litoral nivelul apei a crescut cu doi metri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu