VISCOL PUTERNIC şi NINGE! Iarna a pus stăpânire pe ţară! Cum se circulă în Capitală şi ce spun meteorologii

Embed:

(UPDATE 20:14) Angajații serviciului de patrulare rutier din regiunea Odesa au salvat din nămeţi pasagerii și șoferii din două autobuze de ruta "Cahul-Moscova". Ei au fost blocaţi lângă satul Kirnichki, raionul Izmail. 45 de persoane au fost transportate la cea mai apropiată benzinărie. Din Izmail s-a pornit înspre ei o unitate mobilă de încălzire.

(UPDATE 18:22) 17 localităţi din patru raioane sunt la această oră fără energie electrică. Localitățile se află în raionanele Leova, Comrat, Basarabeasca, Taraclia. Patru localităţi sunt blocate în raionul Cahul, nu se poate intra și nici ieși din aceste localități. Este vorba despre localitățile:  Rumeantev, Iasnaia Poleana, Iujnoe, Doina. În același timp salvatorii de la DSE au deblocat nouă camioane pe traseul Vulcanesti-Slobozia Mare. 

DRUMURI ÎNCHISE ÎN MOLDOVA. Viscolul a format troiene de zăpadă

(UPDATE 17:07) Șoferii care întâmpină probleme în trafic din cauza ninsorilor sunt îndemnați să anunțe responsabilii de la MInisterul Transporturilor la numărul de telefon 022 74 89 61. Potrivit Serviciului Situaţii Excepţionale din cauza viscolului şi a ninsorilor abundente, 20 de localități din raioanele Cahul, Leova, Basarabeasca și Găgăuzia, au rămas parțial fără energie electrică.

Cum s-a circulat astăzi în Moldova. IMAGINI de pe principalele drumuri din țară

(UPDATE 17:05) În preajma localității Troița Nouă, Anenii Noi, drumul a fost blocat pentru câteva ore din cauza unui accident rutier. Iar pe traseul Chișinău - Ialoveni, un microbuz a derapat și s-a răsturnat. Potrivit Serviciului Situații Excepționale, din cauza drumurilor înzăpezite, circulaţia camioanelor pe mai multe trasee din sudul țării a fost interzisă. Iar mai multe mașini au rămas blocate în nămeți și au avut nevoie de intervenția salvatorilor.

(UPDATE 16:35) Se circulă cu dificultate și în Capitală. Pe bulevardul Negruzzi, circulaţia camioanelor este anevoioasă din cauza zăpezii, dar și a drumului în pantă. Pe aceeași stradă, în această dimineață, un autobuz de pe linia 122 a derapat din cauza poleiului și a blocat o parte din bulevard. În Capitală 21 de autospeciale împrăştie sare şi nisip, iar 13 stropesc trotuarele cu antiderapant lichid. Totodată, 400 de măturători au ieșit la curățat zăpada de pe trotuare şi din curţile blocurilor. Și dacă ogrăzile unor blocuri au fost curăţate, altele rămân înzăpezite.

(UPDATE 15:34) Prin alte două puncte de trecere, "Ceadîr-Lunga-Novîe-Troianî" și "Vulcănești", nu se autorizează trecerea frontierei de stat. De asemenea, menționăm că în punctul de trecere "Aeroportul Internațional Chișinău", la intrare în Republica Moldova, cursa aeriană "Viena-Chișinău", de la ora 15:15, și la ieșire din Republica Moldova, cursa aeriană "Chișinău – Viena", ora 15:55, au fost anulate, din cauza condițiilor climaterice nefavorabile.

(UPDATE 13:57) Ninge puternic şi la această oră în toată ţara. Din cauza timpului a fost perturbat traficul rutier. Mai multe maşini, rămase blocate în nămeţi, în sudul ţării, au avut nevoie de intervenţia salvatorilor. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale îi îndeamnă pe oameni să nu se aventureze în deplasări lungi pe traseele din sudul ţării.

"Salvatorii au fost solicitaţi pentru a debloca două autocamioane. Pe traseul Slobozia-Vulcăneşti care au staţionat şi au blocat traseul. Angajaţii situaţiilor Excepţionale al Ministerului Afacerilor Interne au reuşit să deblocheze mijloacele de transport. Salvatorii au reuşit să deblocheze şi două autobuse şi două autoturisme din apropierea localităţii Vulcăneşti care au rămas impotmolite", a comunicat ofiţerul de presă SPCSE, Liliana Puşcaşu.

Autocar din Moldova, BLOCAT în mijlocul zăpezilor în România

(UPDATE 13:00) Angajaţii Serviciului Situaţii Excepţionale lucrează în regim nonstop și le recomandă oamenilor să apeleze 901 în cazul în care vor rămâne blocaţi în zăpadă. 

Ninge puternic și viscolește în mai multe raioane ale țării, unde meteorologii au emis un avertisment de Cod Portocaliu. La Cahul stratul de zăpadă a ajuns la șapte centimetri, iar în celelalte localități aproape de cinci.

Pe parcursul zilei, temperatura aerului se va menține scăzută și va ajunge până la minus 12 grade, iar la noapte se așteaptă până la minus 17 grade Celsius. Potrivit Serviciului Protecție Civile și Situațiilor Excepționale, în prezent nu avem localități deconectate de la curentul electric.

"Pe parcursul acestei zile vom avea ninsori până la ora trei, după care acestea vor începe treptat să contenească. Dacă la moment avem ninsori mai multe pentru regiunea de centru și de sud, acestea treptat se vor extinde și pe regiunea de nord, doar că vom avea ninsori mai slabe. Cel mai frig va fi la nord, fiindcă masa de aer vine din nordul Europei, nu este exclus să avem și până la minus 20 de grade Celsius", a afirmat meteorologul Ghenadie Roşca.

Pe drumurile din țară se circulă în condiții de iarnă la această oră. 

"Drumarii sunt pregătiţi. 450 de unităţi, 18 autogreidere. Vor activa 450 de muncitori. 60.000 de tone de material antiderapant. Pe traseele Chişinău-Orhei şi Chişinău-Hînceşti răspândim sare. Folosim tradiţional sare tehnică pentru combaterea lunecuşului. Tehnică este suficientă. Dacă se va înrăutăţi pe anumite sectoare, acestea vor fi temporar închise. Lista sectoarelor închise va fi facute public imediat. Toate drumurile sunt practicabile, drumarii intervin în regim de patrulare, situaţia este normală. Toată tehnica este în toate sectoarele din Republică, toţi suntem în aşteptare pentru a interveni", a declarat vicedirectorul Administrației de Stat a Drumurilor, Ion Drucec.

PUBLIKA.MD aminteşe că, viscolul a pus stăpânire pe câteva judeţe din România. De aseară ninge şi vântul suflă cu putere. Din această cauză, mai multe drumuri au fost închise circulaţiei. Sunt afectate și transporturile feroviare și aeriene.

Citeşte şi: COD ROȘU de VISCOL în șase judete din România. Drumurile sunt blocate

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »