Vis devenit realitate pentru elevii din Hulboaca. Surpriza făcută de "Edelweiss" (FOTOREPORT)

Vis împlinit pentru elevii Gimnaziului nr.93 din satul Hulboaca, municipiul Chișinău. Copiii au primit în dar zece calculatoare performante. Cadourile au fost oferite de Fundația "Edelweiss". În semn de recunoștință, școlarii au întâmpinat oaspeții cu pâine și sare.

"Astăzi am venit aici cu o donație de calculatoare, care, sperăm, să vă deschidă noi oportunități. Noi știm cât este de necesar să aveți acces la informație și sperăm că o să puteți să realizați visele pe care le aveți", a spus reprezentanta Fundației "Edelweiss", Lara Moraru.

Copii s-au bucurat enorm de darurile primite:

"O să avem grijă de ele, să nu fie stricate, să fie mereu bune. O să lucrăm la calculatoare, o să învățăm lucruri necunoscute, lecțiile care nu le-am cunoscut."

"După cum vedeți avem niște calculatoare care nu corepund. Acum cu calculatoarele noi, prin această fundație, avem posibilitatea de a dobândi ceva cunoștințe, care nu le-am acumulat până acum."

Directorul gimnaziului, Ana Popa, spune că elevii din această instituţie au obținut mereu performanţe la olimpiade și concursuri școlare şi meritau aceste calculatoare: "De când e școala aceasta am avut de la Direcție şase calculatoare, care deja s-au învechit. Totdeauna am sperat să avem o clasă de informatică dotată cu calculatoare noi."

Profesorul de informatică, Natalia Frunză, spune că acum elevilor nu le rămâne decât să aplice toate cunoștințele acumulate în practică: "Foarte greu ca să-i aduni pe toți și să le explici, mai ales sunt copii, care nu au calculator acasă. La informatică este nevoie de 90% de practică și doar 10% de teorie, încât să-i îndrumăm pe copii ca să lucreze la calculator."

În Gimnaziul nr.93 din Hulboaca, municipiul Chișinău, învață peste 150 de copii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu