Vis devenit realitate. O familie din satul Bobeica, raionul Hâncești, a primit o casă nouă

Embed:

Vis devenit realitate. O familie din satul Bobeica, raionul Hâncești, a primit o casă nouă, cumpărată de o organizație de caritate din străinătate.

Soții Stroiescu, care au trei copii, locuiau până acum pe unde apucau.

Cel mai mic membru al familiei are un anişor, iar cel mai mare copil - cinci ani. Casa în care stau este pe cale să se dărâme.

"Am trăit în altă casă, dar stăpânul ne-a fugărit, ne-a spus să ieșim din casă și nu aveam unde ne duce. Așa am venit aici", a spus locuitorul comunei Bobeica, Ion Stroiecu.

Tânăra familie este vizitată sistematic de voluntarii de la Moldova Project, Charity Trust. Ei le aduc alimente şi produse de primă necesitate.

"În fiecare lună. Crupe, ulei, zahăr", a spus locuitoarea comunei Bobeica, Margareta Stroiecu.

În mai puțin de o săptămână, viața acestei familii se va schimba. Cu ajutorul voluntarilor, pentru ei a fost cumpărată o casă nouă care costă cinci mii de euro. Casa are patru camere largi, așa că loc va fi pentru toți.

"Pe urmă o să facem niște sâiacuri la păsări, pentru animale un podnaveț, că trebuie. Nu am trăit niciodată într-o casă atât de mare. Ne place mult și mă simt ca într-o altă perioadă", a  spus locuitorul comunei Bobeica, Ion Stroiecu.

Cea mai mare parte din banii pentru casă a venit din Irlanda. Maria Sweetnam, o voluntară de acolo, a reuşit să adune trei mii de euro.

Ea face acţiuni de caritate în țara noastră de 16 ani.

Doar anul trecut, a trimis în Moldova peste 20 de mii de lire sterline și un tir întreg de produse alimentare și haine.

"Am fost în Moldova în iulie. Atunci și am cunoscut această familie. Am vorbit cu donatorii, le-am povestit în ce sărăcie trăia, le-am arătat fotografii cu casa în care locuiesc şi i-am sensibilizat", a spus voluntara din Irlanda, Maria Sweetnam.

Până acum, prin acest program, au fost cumpărate case pentru cinic familii nevoiașe, trei dintre care în comuna Bobeica.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu