Virusul Zika bate în retragere: Anunțul făcut de autoritățile din Columbia

Autoritățile din Columbia au anunțat, miercuri, că vârful epidemiei Zika, înregistrat în primele două săptămâni ale lunii februarie, a trecut, scrie agerpres.ro

Orașele-port Cartagena și Santa Marta și Insula San Andres, trei dintre principalele atracții turistice din zona Mării Caraibilor, au înregistrat o scădere a numărului de cazuri și au intrat într-o fază endemică, a precizat Ospina.

Cu toate acestea, în cea mai mare parte a țării se înregistrează în continuare o circulație activă a virusului. Unele departamente, Meta (centru), Quindio (vest) și Valle del Cauca (sud-vest, a cărui capitală, Cali, este al treilea oraș ca mărime din Columbia) sunt încă în stadiul de transmitere activă a virusului, iar numărul de infectări continuă să crească.

Columbia, a doua țară cea mai afectată de această epidemie după Brazilia, a înregistrat peste 51.000 de cazuri de persoane infectate cu virusul Zika, dintre care peste 9.500 de femei însărcinate, potrivit ultimelor date oficiale.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că virusul ar fi răspândit pe întregul continent american, cu excepția Canadei și statului Chile.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu