Virusul ZIKA a ajuns în Europa. Danemarca a raportat un caz de infecţie a unui bărbat

Un danez s-a infectatat cu virusul incurabil - Zika.

Se presupune că bărbatul s-a infectat în timpul călătoriei în America Latină, transmite metro.co.uk.

"Un turist danez care a călătorit în America Centrală și de Sud a fost diagnosticat la întoarcere cu virusul Zika. Pacientul a fost internat ieri după ce avea febră, dureri de cap și dureri musculare. Prezenţa virusului a fost confirmată", scria în comunicatul transmis de spitalul Aarhus.

Medicii spun riscul de răspândire a virusului în Danemarca este minim, deoarece în ţară nu există ţânţarul care poartă infecţia.

Alţi trei britanici s-au infectat cu acest virus după ce au călătorit în Columbia, Surinam și Guyana. Femeile însărcinate au fost avertizate să nu călătorească în America de Sud.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), virusul se transmite prin sânge, iar cea mai eficientă metodă de prevenție constă în evitarea zonelor în care există mulți țânțari, folosirea de substanțe contra înțepăturilor acestor insecte și a paturilor dotate cu plase contra țânțarilor.

În Brazilia, țara cea mai afectată de Zika, au fost depistate 3.900 de cazuri de microcefalie la nou-născuți.

OMS a declarat luni că "nu a fost încă stabilită o legătură de tip cauză-efect între infectarea cu Zika în timpul sarcinii și microcefalia la nou-născuți", dar a subliniat că există "dovezi circumstanțiale foarte îngrijorătoare" în acest sens.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu