Virusul "WannaCry" face ravagii" Peste 300.000 de computere, INFECTATE

Embed:

Numărul calculatoarelor din peste 150 de țări, afectate de virusul "WannaCry" a crescut de la 200.000 la 300.000, ca urmare a atacului cibernetic masiv, care a fost declanșat vineri. Anunțul a fost făcut de către reprezentanți de la Casa Albă, potrivit cărora sistemul federal american nu a fost afectat de atac. 

Cercetătorii în domeniul securităţii informatice susțin că dețin unele dovezi și informații, care sugerează că Coreea de Nord a fost implicată în acest atac, însă este prematur să se facă acuzații directe.  

CITEŞTE ŞI: Noul film Pirații din Caraibe, folosit de hackeri ca formă de șantaj pentru Disney

Astăzi, presa internațională a scris despre o nouă infracțiune cibernetică, iar de data aceasta victima hackerilor este compania Walt Disney, care este șantajată.

Un grup de infractori cibernetici ar fi sustras un film care urmează a fi lansat. Ei amenință că vor publica secvențe din peliculă, dacă compania nu va achita o sumă imensă de bani.  

Despre care film este vorba, directorul companiei nu a precizat, însă, presa de peste Ocean scrie că ar putea fi cel de-al cincilea episod din seria celor mai de succes francize din istorie "Piraţii din Caraibe", care urmează a fi lansat în 26 mai.

La sfârșitul lunii aprilie, un atac similar a fost lansat asupra cinematografului online Netflix.

Hackerii au furat și au publicat zece serii a serialului "Orange Is the New Black", înainte ca acestea să fie lansate, după ce compania a refuzat să achite răscumpărarea. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu