VIRUSUL UCIGAŞ în Spania: Al treilea caz de coronavirus a fost confirmat în Tenerife

Embed:

Al treilea caz de coronavirus a fost confirmat în Spania, în Tenerife. Este vorba despre un turist italian, medic de profesie, care s-a prezentat singur la spital. Pacientul a fost internat în spital şi este izolat sub control sanitar.

Acesta este al treilea pacient cu coronavirus localizat în Spania, dar celelalte două persoane, ale căror cazuri au fost depistate în două episoade separate în La Gomera (Insulele Canare) și Mallorca (Insulele Baleare), au fost deja externate, scrie observator.tv.

Ministerul Sănătății Guvernului Insulelor Canare a activat protocolul stabilit de coronavirus după ce a confirmat că cetățeanul italian a avut rezultat pozitiv pentru un prim test de coronavirus efectuat luni după-amiază la Spitalul Universitar Nuestra Señora de La Candelaria, din Santa Cruz de Tenerife.

Primul caz de coronavirus detectat în Spania a fost confirmat pe 1 februarie pe insula La Gomera, tot în arhipelagul Canare. Pacientul era un cetățean german care a luat contact în Bavaria cu un colaborator care, la rândul său, a fost infectat de un angajat care a contractat virusul în Wuhan. Cetățeanul a fost izolat la Spitalul Nuestra Señora de Guadalupe din insula La Gomera.

În Palma de Mallorca, cel de-al doilea caz a fost confirmat pe 10 februarie. Cel infectat a fost un cetățean britanic care a fost infectat în Alpi și a fost izolat în spitalul Son Espases, cu un diagnostic ușor. Bărbatul locuiește în Mallorca împreună cu familia și s-a întors pe 29 ianuarie dintr-o excursie de schi în Alpii francezi, timp în care a menținut un contact strâns cu un grup în care au fost diagnosticați alți șase britanici.

loading...

Lasă un comentariu