Virusul cibernetic "The Mask" a făcut victime în 31 de ţări ale lumii

Cel mai recent atac informatic scoate la iveală, din nou, faţă urâtă a acestui nou tip de război. Armate invizibile forţează calculatoarele guvernamentale din care fură secrete şi bani."The Mask" este un virus informatic care a afectat 31 de ţări.
 
Experţi în domeniul securităţii informatice au anunţat că acest virus este folosit în spionajul cibernetic, iar atacurile au vizat guverne şi companii din 31 de state. Cercetătorii companiei din domeniul securităţii cibernetice Kaspersky Lab au precizat că acest software, cunoscut sub numele "The Mask" sau "Careto", era utilizat cel puţin din 2007 şi este foarte complex. Unele versiuni ale programului sunt capabile să infecteze telefoanele mobile şi tabletele, inclusiv pe cele care dispun de sisteme de exploatare Apple sau Google.

Aceşti experţi au adăugat că creatorii virusului, care par să vorbească în limba spaniolă, puteau folosi acest tip de malware pentru a fura documente sensibile. Principalele ţinte sunt, aparent, guvernele, misiunile diplomatice, companiile din domeniul energetic, organizaţiile de cercetare, societăţile cu capital privat, precum şi activiştii politici, potrivit unui document oferit de Kaspersky.

Virusul a fost foarte activ până în luna trecută, când serverele de comandă au fost oprite în timpul anchetei Kaspersky, informează cercetătorii.

Potrivit anchetei, acest virus a făcut 380 de victime în 31 de state, inclusiv în Franţa, Germania, China şi Statele Unite.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu