Virusul chinez a ajuns în Europa: două cazuri de infectare au fost diagnosticate în Franța

Embed:

Coronavirusul, care a provocat moartea a 41 de oameni şi internarea altor 1.400 de persoane, a ajuns în Europa. Autorităţile franceze au confirmat două cazuri de îmbolnăviri, unul în Bordeaux şi altul la Paris. Ambii pacienţi au fost spitalizaţi.

Oficialii francezi le recomandă celor care au călătorit recent în China să se adreseze imediat medicilor dacă depistează simptome asemănătoare răcelii. 

"A fost confirmat coronavirusul în cazul unui bărbat de 48 de ani. A revenit recent din China, unde a stat câteva zile. A vizitat inclusiv oraşul Wuhgan. Cel de-al doilea caz a fost confirmat la Paris. Nu ştim, deocamdată, care este fişa lui medicală, dar testele privind coronavirus sunt pozitive", a afirmat ministrul francez al Sănătăţii, Agnes Buzyn.

În acelaşi timp, autorităţile de la Kiev au anunţat că au identificat trei persoane, suspectate că ar fi contractat acest virus.

"Am investigat trei cazuri suspecte de coronavirus. Dintre acestea, două nu au fost confirmate. Încă un caz este în curs de investigare", a menţionat ministrul ucrainean al Sănătăţii, Zoreana Skoleţkaia.

Deşi autorităţile de la Moscova au anunţat anterior că riscul ca virusul să ajungă în Federaţia Rusă este foarte mic, oamenii spun că se simt ameninţaţi şi cer închiderea frontierei. În cadrul unei manifestaţii în faţa Ministerului rus de Externe, demonstranţii au purtat pancarte cu mesaje precum "Coronavirus ne bate la uşă". 

"Sperăm că Ministerul de Externe va auzi apelul nostru şi va închide graniţa cu China".

"Din cauza diferitor tipuri de emisii de gaze, virusul și bacteriile migrează foarte uşor. De aceea, cerem închiderea frontierei cu China, pentru ca aceștia să înceapă să se gândească la situația ecologică din țara lor".

Virusul ucigaş continuă să se extindă. Ultimele cazuri de îmbolnăviri au fost confirmate în Australia şi Malaezia, în timp ce în Hong Kong a fost declarat cel mai înalt nivel de urgenţă, după confirmarea a patru îmbolnăviri. Astfel, mai multe instituţii culturale şi de agrement din regiunea autonomă chineză şi-au suspendat activitatea.

"Am amânat reluarea cursurilor în grădiniţe, şcoli primare şi secundare până în 17 februarie. Dacă am permite numărului mare de elevi să meargă la şcoală, atunci ameninţarea ar fi mult mai mare", a spus şefa Executivului din Hong Kong, Carrie Lam.

Până acum, de această boală erau afectaţi locuitorii din Statele Unite, Japonia, Taiwan, Coreea de Sud şi Thailanda.

Ca să evite răspândirea agentului patogen, în China au fost închise mai multe oraşe, inclusiv Wuhan, unde s-au înregistrat cei mai mulţi pacienţi. Străzile urbei sunt acum pustii. Vântul şuieră şi prin staţiile de metrou. În magazine, însă, oamenii, au fost observaţi purtând măşti. 

"Nu intru în panică, dar oricum voi evita să ies câteva zile. Din moment ce orașul a fost închis, îmi dau seama că situaţia este destul de gravă".

Oamenii de ştiinţă au anunţat zilele trecute că, conform unor teste de laborator, sursa virusului ar fi carnea de şarpe, care a fost expusă la o piaţă din Wuhan. Acest fapt a determinat poliţia să efectueze raiduri în târguri pentru a verifica produsele puse în vânzare.

Pe măsură ce numărul îmbolnăvirilor continuă să crească alarmant, autorităţile din Wuhan a dispus demararea lucrărilor de construcţie pentru al doilea spital, care să trateze bolnavii cu pneumonie. Inaugurarea acestuia va avea loc peste 15 zile. 

loading...

Lasă un comentariu