VIROZELE FAC RAVAGII ÎN MOLDOVA. Numărul bolnavilor este cu o treime mai mare decât acum două săptămâni

Embed:

Tot mai mulţi moldoveni se îmbolnăvesc de viroze. Potrivit Direcţiei Sănătate, săptămâna trecută, în Capitală, au fost înregistrate aproape 5 mii de cazuri de infecţii virale, inclusiv 156 de cazuri de gripă.

Numărul bolnavilor este cu o treime mai mare decât acum două săptămâni. Deocamdată responsabilii din domeniul sănătăţii spun că medicii fac faţă fluxului de pacienţi.

"Săptămâna anterioară au fost înregistrate 3802 de cazuri şi cu 75,7 procente mai multe cazuri decât anul trecut în aceeaşi perioadă, când au fost înregistrate 2800 de cazuri. Rămân a fi cei mai afectaţi copiii cu vârstă de până la 4 ani - 1.553 de cazuri şi cu vârsta cuprinsă între 5 şi 14 ani - 1.439 de cazuri", a spus şeful interimar Direcţia Generale Asistenţă Socială şi Sănătate, Carolina Olaru.

Tot săptămâna trecută, un bărbat în vârstă de 72 de ani a murit din cauza complicaţiilor provocate de gripă. Până acum, în Capitală au murit doi oameni loviţi de virusul gripal.

Ambii nu erau vaccinaţi, sufereau de alte maladii cronice şi s-au adresat la medic prea târziu.

Pe parcursul lunii ianuarie, în Capitală au fost înregistrate 308 cazuri de gripă. În acest sens medicii atenţionează oamenii să nu recurgă la automedicaţie de la primele simptome ale unei răceli, ci să se adreseze la medic.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu