VIROZA atacă din nou! Numărul acestora a crescut cu 25 la sută, în doar o săptămână

Embed:
Numărul virozelor a crescut cu 25 la sută, în doar o săptămână. Potrivit Centrului Municipal de Sănătate Publică, cele mai multe îmbolnăviri, aproape 1400, sunt înregistrate la copii. Fetiţa Anei Viziru are doi ani, iar săptămâna trecută, a început să strănute. După aceea, starea ei s-a agravat.

"Apoi a făcut febră şi în urma acestor simptome deja a pornit tusea şi au urmat rezultatele analizelor la care nici nu m-am aşteptat. Evident să ieşim în curte, la joacă şi posibil de acolo să fi luat viroza."

Şi alţi părinţi s-au pomenit în aceeaşi situaţie.

"Febră nu aveau, aveau doar tusă, dar foarte tare. Ies în curte, se joacă cu copii şi sunt copii care tuşesc şi s-au infectat de la ei. "

Medicii atenţionează că virozele netratate pot evolua în bronşite sau pneumonie.

"În luna septembrie au fost externaţi aproximativ 80 de copii cu infecţii inspiratorii virale. Copiii deja se internează în stare gravă, după ce au urmat un tratament la domiciliu",a spus vicedirector al Spitalului Clinic Municipal de copii nr. 1, Aliona Rotari.

Potrivit autorităţilor municipale, doar săptămâna trecută, s-au înregistrat cinci sute de oameni de cazuri de viroze. Specialiştii cred că, în realitate, numărul ar putea fi mai mare.

"Doar pe parcursul unei săptămâni, în grădiniţe au fost 1339 de absenţe, în şcoli - 2500, în licee 5545, ceea ce ne demonstrează că avem mulţi bolnavi care nu se adresează la medici şi se tratează acasă"a spus  şeful Centrului Municipal de Sănătate Publică, Luminița Suveică.

Pentru a evita îmbolnăvirea, medicii ne recomandă să respectăm regulile de igienă şi să consumăm cât mai multe produse bogate în vitamine.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu