VIRAL PE INTERNAT! Mannequin Challenge a ajuns ÎN SPAŢIU (VIDEO)

Mannequin Challenge, mișcarea lansată în Statele Unite, a ajuns în spațiu. Astronauții de pe Stația Spațială Internațională, aflată la 350 de kilometri deasupra Pământului, au răspuns provocării și s-au filmat stând nemișcați ca niște manechine în condiții de imponderabilitate, scrie digi24.ro.

Filmarea a fost postată pe Twitter de astronautul francez Thomas Pesquet și s-a viralizat pe rețelele de socializare.

În cele șase luni la bord, Thomas Pesquet urmează să realizeze nu mai puțin de 62 de experiențe pentru Agenția Spațială Europeană (ESA) și Centrul național francez de studii spațiale. La acestea se vor adăuga alte 55 de experiențe care vor fi realizate în cooperare cu agențiile spațiale americană, canadiană și niponă, relatează Agerpres.

Francezul va studia și impactul lipsei de gravitație asupra musculaturii, o analiză ale cărei rezultate ar putea ajuta la tratarea miopatiei. El va testa și tehnologii care ar putea revoluționa purificarea apei sau substanțe cu efect de autocurățare care ar putea fi folosite în spitale. Lui i s-a prelevat chiar o mostră de țesut muscular, care va fi comparat cu o mostră prelevată după revenirea sa din spațiu.

Stația Spațială Internațională, un proiect de peste 150.000 de milioane de dolari, la care participă 16 națiuni, este format în prezent din 14 module permanente și orbitează, cu o viteză de peste 27.000 de kilometri pe oră, la o distanță de circa 350 de kilometri de Pământ.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu