Viorel Ţopa a fost condamnat astăzi la 8 ani de închisoare cu regim închis

Embed:

Omul de afaceri Viorel Ţopa a fost condamnat azi de Judecătoria Buiucani la opt ani de detenţie. Informaţia a fost confirmată de către procurorul Adrian Popenco, de la Procuratura Anticorupţie.

Potrivit unui comunicat de presă  al Mişcării Populare Antimafie, Ţopa a fost condamnat la opt ani privaţiune de libertate cu regim închis, de către Natalia Simciuc, judecător la Judecătoria Buiucani.

"Dosarul pe numele lui Viorel Ţopa, prim-vicepreşedintele Mişcării Populare Antimafie, în legătură cu nişte fapte săvârşite în 2001, asupra cărora deja s-au expus şi Banca Naţională, şi Procuratura Generală, a fost intentat a doua zi după declaraţiile publice făcute de Ţopa împotriva elementelor mafiote din structurile de stat", se menţionează în comunicat.

Amintim că la 19 octombrie 2011, un alt membru al "Mişcării Antimafie" Victor Ţopa, a fost condamnat la 10 ani privaţiune de libertate pentru şantaj. Victor Ţopa a fost condamnat în baza acuzaţiilor că ar fi şantajat un acţionar al Victoriabank. Anterior, Victor Ţopa a declarat că dosarul i-a fost intentat la indicaţia lui Vlad Plahotniuc.
În prezent, Victor Ţopa este dat în urmărire generală.

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu