Viorel Morari răspunde acuzaţiilor: Am un sentiment de "Deja Vu"

Şeful Procuraturii Anticorupţie a venit cu o reacţie la acuzaţiile care îi sunt aduse. Acesta ne-a expediat un răspuns oficial, în care spune că "Procuratura anticorupție nu poate comenta toate alegațiile apărute în spațiul public, care sunt pretinse „opinii” sau divulgări ale unor informații". Totodată, Morari spune că are "un sentiment de „deja vu”, deoarece la sfârșitul lunii aprilie 2019 am mai fost ținta unor acuzații de acest gen, care par a fi trase la indigo".

Publicăm răspunsul integral al lui Viorel Morari. 

"Procuratura anticorupție nu poate comenta toate alegațiile apărute în spațiul public, care sunt pretinse „opinii” sau divulgări ale unor informații ce se pretinde că conțin elemente ale infracțiunilor, distribuite de către unele instituții media, ce par a fi rău intenționate în scopul denigrării imaginei instituției și sustragerii atenției de la investigațiile efectuate la moment.

În calitate de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție am un sentiment de „deja vu”, deoarece la sfîrșitul lunii aprilie 2019 am mai fost ținta unor acuzații de acest gen, care par a fi trase la indigo.

La acel moment, imediat ce am aflat despre aceste „opinii” am sesizat Procurorul General pentru inițierea unor verificări de către Inspecția procurorilor pentru a elucida pretinsele fapte imputate.

De asemenea, la 26.04.2019 a fost trimisă prin poștă către Autoritatea Națională de Integritate solicitarea de a verifica din oficiu existența sau lipsa încălcărilor regimului conflictului de interese.

În ambele cazuri nu au fost constatate careva încălcări ce ar permite inițierea procedurilor pentru tragere la răspundere disciplinară, contravențională sau penală.

Succesiunea evenimentelor de până acum mă fac să consider alegațiile apărute în spațiul public ca fiind necorespunzătoare realității, ce au drept scop intimidarea a întreg efectivului Procuraturii Anticorupție, obținerea aceluiași efect din aprilie 2019 și, în final, stoparea investigațiilor în derulare.

În acest sens, am un apel către toți reprezentanții spațiului mediatic să nu facă parte unei campanii orchestrate de denigrarea – tactică utilizată tot mai des de către persoanele vizate în anumite cauze penale, prin intermediul cărora încearcă să facă presiuni asupra procesului de urmărire penală.

Totodată, nu vreau sa cred că există o anumită conexiune între declarațiile neargumentate ale judecătorilor de săptămână trecută, inițierea unei evaluări a procuraturii specializate, continuarea sau reluarea anumitor investigații și atacuri mediatice deja la persoane în concret în această săptămână.

Menționez, decât lansarea scrisorilor și „opiniilor” anonime în spațiul public, care conțin date denaturate, doar pentru crearea unei percepții eronate, mai bine depunerea unei sesizări în condițiile Codului de procedură penală cu avertizarea de răspundere penală pentru denunț calomnios, care poate finaliza cu denunțul calomnios.

Asemenea tactici de intimidare și denigrare reprezintă un procedeu obișnuit pentru cineva de a se apăra, dar voi fi ferm pe poziția de legalitate, integritate, independență și profesionalism."

CITEŞTE ŞI: Acuzaţii grave la adresa șefului Procuraturii Anticorupției Viorel Morari. Dezvăluiri pe 11 pagini, expediate jurnaliştilor

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu