Violenţele în Siria continuă. Cel puţin 27 de oameni au fost ucişi în ultimele 24 de ore

Embed:

Criza din Siria este departe de a fi rezolvată, chiar dacă regimul de la Damasc a acceptat un plan de pace, propus de comunitatea internaţională. În acest context, secretarul general al ONU a condamnat violenţele comise de armata lui Bashar al-Assad în ultimele zile.

"Militarizarea în continuare a conflictului din Siria nu este o soluţie. Mă adresez preşedintelui Assad, Guvernului acestuia şi tuturor celor implicaţi să dea dovadă de responsabilitate şi să facă ceea ce este bine pentru poporul sirian", a declarat Ban Ki-Moon.

Opoziţia siriană acuză guvernarea că nu renunţă la violenţe. Cel puţin 27 de oameni au fost ucişi de armata lui Assad în ultimele 24 de ore. Asta chiar dacă regimul a acceptat să-şi retragă militarii din localităţile în care se duc lupte până pe 10 aprilie. Potrivit planului de pace propus de trimisul special al ONU pentru Siria data-limită pentru încetarea completă a focului este 12 aprilie. În acelaşi timp, numărul celor care au trecut graniţa spre Turcia s-a dublat în ultimele zile.

Astfel, peste 2.300 de sirieni au fugit din ţară. De la începutul revoltelor, în jur de 42 de mii de oameni au trecut graniţa în Turcia. Potrivit ONU, cel puţin 9.000 de oameni au fost ucişi în timpul violenţelor din Siria, începute în martie anul trecut.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu