Violenţele din estul Ucrainei s-ar putea extinde, potrivit autorităţilor de la Kiev

Embed:

Violenţele din estul Ucrainei s-ar putea extinde. Este temerea autorităţilor de la Kiev, după explozia de la Harkov în urma căreia doi oameni au murit. Preşedintele Petro Poroşenko susţine că atentatul a fost organizat cu scopul de a destabiliza şi mai mult situaţia din ţară. 

"Oponenţii noştri, duşmanii noştri au încercat să destabilizeze situaţia în ţară. La Harkov a avut loc un act terorist, iar la Odesa, serviciile noastre speciale au reuşit să prevină un atentat", a declarat preşedintele Ucrainei.

Autorităţile ucrainene au calificat explozia de duminică la Harkov, produsă în timpul unui marş pentru pace, drept atac terorist. Poliţia a reţinut mai mulţi suspecţi. Potrivit adjunctului şefului Serviciului pentru Securitate de la Kiev, aceştia au primit armament şi instruire în Rusia. După incident, în oraş a fost lansată o operaţiune antitero. Între timp, în zona de conflict din estul Ucrainei ar fi pătruns noi coloane de blindate din Rusia. Anunţul a fost făcut de autorităţile de la Kiev.

"Rusia continuă să-i înarmeze pe separatişti, contrar înţelegerilor de la Minsk. Potrivit informaţiilor prezentate de serviciile noastre speciale, în data de 21 februarie, la gara Amvrosiivka, din regiunea Doneţk, au ajuns 60 de unităţi de tehnică blindată, inclusiv tancuri", a precizat purtător de cuvânt al Consiliului pentru Securitate şi Apărare din Ucraina, Andrei Lîsenko.

Separatiştii proruşi din estul Ucrainei au convenit cu autorităţile de la Kiev să înceapă retragerea armamentului greu de pe linia frontului. Potrivit acordului de încetare a focului de la Minsk, acţiunea urmează să se desfăşoare în termen de 14 zile.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu