Violenţe la Barcelona înainte de alegerile generale. Oamenii au luat cu asalt sediul Poliţiei Naţionale

Tensiuni la Barcelona înainte de alegerile generale. Mii de oameni au luat cu asalt sediul Poliţiei Naţionale, însă forţele de ordine au reuşit să îi disperseze pe protestatari. Spaniolii de pretutindeni sunt chemaţi astăzi la urne pentru alegeri generale anticipate, iar măsurile de securitate din capitala Cataloniei au fost sporite.

La lăsarea serii, protestatarii secesioniştii s-au îndreptat din nou spre sediul Poliţiei Spaniole, lăsând în urme vitrine şi sticle sparte, tomberoane şi magazine vandalizate.

Forţele de ordine au reuşit să blocheze accesul în incinta clădirii şi au ripostat la violenţele manifestanţilor.

Anterior, mii de susţinători ai independenţei regiunii Catalane au participat la o manifestaţie paşnică. Oamenii au cerut din nou eliberarea celor 9 politicieni secesionişti deţinuţi şi au cerut grupărilor violente să nu bulverseze ziua scrutinului.

Pentru a se asigura că protestele nu vor degenera şi alegerile nu vor fi perturbate, autorităţile de la Madrid au suplimentat numărul poliţiştilor din regiune cu 2.500.

Alegerile generale anticipate au loc în Spania, după ce la scrutinul din luna aprilie, partidul socialist al premierului în exercițiu Pedro Sanchez nu a obținut majoritate pentru formarea Guvernului.

Este pentru a patra oară în ultimii patru ani în care spaniolii sunt chemaţi la urne pentru alegeri generale, scrie observator.tv

loading...

Lasă un comentariu