Violenţe în Liban. Patru oameni au murit în urma unor schimburi de focuri în Beirut

Embed:

Cel puţin 4 oameni au murit, iar alţi 5 au fost răniţi în urma unui schimb de focuri dintre şiiţi şi sunniţi, în capitala Libanului, Beirut. Pentru a evita producerea unor noi incidente, guvernarea sunită a mobilizat sute de soldaţi în centrul oraşului. Reprezentanţii Armatei susţin că militarii vor interveni în forţă dacă violenţele vor escalada.

Protestatarii au folosit containere de gunoi şi au dat foc mai multor anvelope pentru a bloca principalele străzi, în timp ce soldaţii încercau să-i împiedice să înainteze spre anumite cartiere. Câţiva opozanţi ai actualei guvernări au protestat noaptea trecută în faţa clădirii Guvernului, după ce duminică a avut loc ceremonia funerară a unui oficial libanez ucis într-un atac cu bombă. Manifestanţii l-au acuzat pe premier că acoperă această "crimă".

"Protestăm paşnic, vrem ca această guvernare să plece de la putere pe căi legale", a spus un bărbat.
"Vrem că actualul guvern să plece de la putere, nu mai putem suporta crimele pe care le săvârşeşte", a mai spus un protestatar.

Liderii opoziţiei de la Beirut şi susţinătorii lor au acuzat forţele siriene că ar fi stat în spatele atacului cu bombă de la sfârşitul săptămânii trecute, fapt ce trezeşte îngrijorarea că războiul civil din Siria s-ar putea răspândi şi în Liban.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu