VIOLENȚE EXTREME în statul american Virginia. Un bărbat a intrat cu maşina într-o mulţime rănind cel puțin 34 de persoane

Embed:

Un marş al naționaliștilor s-a încheiat tragic în oraşul Charlottesville din statul american Virginia. O femeie a murit, iar 34 de persoane au fost rănite, după ce un bărbat a intrat cu maşina în mulţime. Tragedia s-a produs după ce au apărut antirasişti, iar cele două tabere s-au luat la bătaie.

Poliţiştii spun că la volanul maşinii era un tânăr de 20 de ani, care a fost reţinut. Mama acestuia a povestit că este şocată de cele întâmplate şi că nu ştia nimic despre planurie fiului său şi nici despre faptul că acesta are viziuni naţionaliste.

"- El are un prieten de culoare...
- Sunteţi surprinsă?
- Da, nu înţeleg de ce a făcut asta"

Ciocnirile dintre naționaliști și manifestanții antirasiști au început la un miting, în cadrul căruia extremiştii de dreapta şi-au exprimat nemulţumirea față de planurile edililor de a înlătura o statuie a generalului Robert Lee, care a condus trupele sudiste în perioada războiului civil. Opozanții susţin că aceasta trebuie distrusă deoarece amintește de perioada când sclavia era legală.

De la strigăte şi înjurături, participanţii au trecut la violenţe. Pentru a ţine piept manifestanţilor, autorităţile au mobilizat peste o mie de poliţişti pe străzile oraşului. Reacţia oficialilor americani nu a întârziat să apară.

Preşedintele Donald Trump a declarat că este îngrozit de cele întâmplate şi a condamnat violenţele.

"Condamnăm în termenii cei mai duri acestă manifestare îngrozitoare de ură, habotnicie şi violenţă din mai multe părţi. Niciun cetăţean nu ar trebui să se teamă pentru siguranţa şi securitatea sa în societatea noastră. Ura şi diviziunea trebuie să înceteze chiar acum", a declarat președintele Sua, Donald Trump.

La scurt timp după incident, un elicopter al poliţiei, care survola zona s-a prăbuşit în apropierea locului unde s-au produs violențele. În urma accidentului, cei doi ofiţeri aflaţi la bord au murit.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu