"Violatorii de vecine minore" de la Briceni şi-au primit sentinţa. Unul dintre bărbaţi a fost arestat după 5 ani de căutări

Doi bărbaţi din Briceni vor petrece următorii 15 ani în închisoare pentru faptul că şi-au violat vecinele minore.

Primul caz a avut loc în primăvara anului 2013 în satul Mărcăuţi din Briceni, când unul dintre inculpaţi, în vârstă de 38 de ani, a dat buzna în casa vecinilor. Acesta intenţiona să o violeze pe una dintre cele 2 copile care locuiau în vecinătate, în vârstă de 17 ani. Fata a reuşitsă fugă la vecini, însă bărbatu a prins-o pe sora acesteia, în vârstă de 12 ani, pe care cu forţa a dus-o în gradină şi a abuzat-o sexual.

Bărbatul a fost arestat însă peste două luni de la crimă, magistraţii l-au eliberat din arest. Violatorul urma să fie cercetat în libertate, însă a reuşit să părăsească ţară, iar apoi dat căutare internaţională.

El a fost reţinut abia peste cinci ani de la crimă, de către autorităţile Federaţiei Ruse şi extrădat, în vara anului trecut.V

Celălalt caz a avut loc în iulie 2018 în Lipcani, chiar în casa inculpatului, în vârstă de 55 de ani. Fiica vecinilor, în vârstă de 13 ani, venise la acesta la rugămintea părinţilor, pentru a împrumuta nişte lucruri. Bărbatul a violat minora, iar incidentul s-a mai repetat peste două zile. Copila a destăinuit cele întâmplate mamei, iar vecinul a fost deferit justiţiei.

Ambele sentinţe sunt cu drept de atac în condiţiile legii.

Publika.md informează că potrivit statisticilor, pe parcursul anului trecut, în Moldova au fost comise 611 infracţiuni privind viaţa sexuală, perioadă în care, 115 inculpaţi au fost condamnaţi la pedepse cu executare. Fiecare al cincilea condamnat îşi ispăşeşte pedeapsa pentru infracţiuni de acest tip.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu