Vinurile, mierea şi fructele uscate din Moldova vor ajunge la o expoziţie în Japonia

Douăsprezece vinării, trei companii producătoare de miere de albini și două de fructe uscate și nuci își vor expune produsele în cadrul unei expoziții care va fi organizată pe 18 decembrie în incinta Okura Hotel din orașul Tokio, Japonia. Evenimentul este organizat la inițiativa și cu finanțarea Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), în colaborare cu Ambasada Republicii Moldova la Tokio, informează IPN.

Ambasadorul Republicii Moldova la Tokio, Vasile Bumacov, solicitat de IPN, a comunicat că organizarea evenimentului are ca scop promovarea pe piața niponă a producției vitivinicole de calitate și a produselor autohtone cum este mierea de albini, nucile şi fructele uscate. Selecția companiilor a fost coordonată pe plan național de către MIEPO. Iar, ambasada a cooperat cu companiile nipone importatoare a vinurilor moldovenești, care în cadrul acțiunii din 18 decembrie să reprezente producătorii ce nu au avut posibilitatea de a se deplasa la Tokio.

În contextul evenimentului, va fi organizat și un seminar de prezentare a Republicii Moldova: sectorul agroalimentar, vitivinicol, prezentarea companiilor participante și o recepție de degustare a vinurilor și produselor moldovenești. Participanții vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu calitatea producției autohtone. În cadrul recepției vor fi promovate și bucatele naționale.

Statisticile arată că în anul 2016, Republica Moldova a exportat 106.000 litri de vin în Japonia, plasându-se pe locul 17, o creștere cu 11% față de anul 2015.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »