Vinificatorii şi ministrul Agriculturi caută soluţii pentru depăşirea embargoului rusesc

Embed:

Peste 30 de producători şi exportatori de vinuri au discutat cu ministrul Agriculturii despre perspectivele de dezvoltare a ramurii. Agenţii economici, reuniţi la Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, au fost îndemnaţi să se concentreze mai mult pe oportunităţile oferite de pieţele occidentale. Şi asta pentru a depăşi dificultăţile create de embargoul rusesc.

"Suntem un popor mai conservativ şi nu ne mişcăm prea repede. Atunci când este vorba de promovare, de comerţ  şi în special această şedinţă am făcut-o ca să atenţionăm acest lucru. Pentru că pe piaţa din Est avem probleme. Nu se văd soluţii rapide, de aceea trebuie să depunem efort să ne promovăm", a declarat ministrul Agriculturi, Vasile Bumacov.

"Lucrăm în fiecare an cu o creştere de 12% pe piaţa chineză, pe piaţa japoneză mai puţin. În ţările europene livăm, dar în cantităţi foarte mici, câte o mie, două mii de sticle", a menţionat vinificatorul Gheorghe Castraveţ.

Oficiul Naţional al Viei şi Vinului a fost creat în luna septembrie, printr-o decizie de guvern. Oficiul are misiunea să implementeze politicile statului în sectorul vitivinicol şi să promoveze vinurile pe piaţa externă. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu