VINE FURTUNA şi în Moldova? COD PORTOCALIU de ploi, vijelii și grindină în România

Cod Portocaliu de furtuni și grindină în România. Potrivit meteorologilor de peste Prut, în intervalul 27 iunie, ora 13:00 – 28 iunie, ora 01:00, în Moldova și Maramureș, apoi și în Transilvania, Crișana, local în Banat și nord-estul Munteniei, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări puternice, cu rafale, în general, de 80...100 km/h, vor fi vijelii, frecvente descărcări electrice și averse torențiale, scrie realitatea.net.

Totodată, îndeosebi în nord-vestul teritoriului se va semnala grindină de dimensiuni medii și mari, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

În intervalul 27 iunie, ora 20:00 – 28 iunie, ora 01:00, în Dobrogea, local în Muntenia și Banat, precum și în nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și, posibil, grindină. 

Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp și izolat 35....40 l/mp.

În după-amiaza zilei de joi, 27 iunie, local în zonele de câmpie vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Deocamdată, meteorologii din ţara noastră nu au emis nicio avertizare meteo. Astăzi, maximele vor atinge 33 sau chiar 34 de grade Celsius. Iar weekendul va fi răcoros. În acest sfârşit de săptămână, temperaturile vor varia între 20 şi 27 de grade, iar pe timp de noapte, în nordul ţării, minimele vor fi de doar 10 grade. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu